SLI GPU kullanımı sorunu

Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Testleri incelediğimde 1080p çözünürlükte 1080 SLI ve 1080 Ti karşılaştırıyorum. 1080 SLI 'ın FPS değerleri 1080 Ti'a göre daha düşük fakat SLI kartların GPU kullanımı genelde %50 civarında ama 1080 Ti tam yükte kullanıyor. Bu sorunun bir çözümü var mı? 1080 Ti almak yerine 1080 SLI yapmak gibi bir düşüncem var.

SLI çoğu oyunda optimize değildir, belli oyunlarda da mevcut değildir (sadece tek GPU kullanılabilir)
Optimize olan oyunlarda %70 e kadar kullanım söz konusu olabiliyor ama bu tür SLI için iyi bir şekilde optimize edilmiş oyunlar pek mevcut değil. Tek kart en iyisidir, ben 1080ti kullanıyorum ve de aldığım performans tamamen yeterli. Tek kart olunca yüksek kullanım oranından bahsetmişsin, kartı zorlayan oyunlarda kartın 99% olarak kullanılması normaldir ve de kartın ömrünü kısaltmak. Kart ömrünü azaltan tek etmen yüksek sıcaklık değerlerinde uzun süre kullanımdır. OC yapmak da aynı şekilde ömür kısaltmaz ( tabiki de eğer yeterince soğutma ve de stabil bir OC yapıldıysa). İşin kısası 1080ti ile keyfine bakabilirsin.

P.S: 20 serisinde yeni bir SLI teknolojisi geldi, adı NVlink, eğer 2 tane 20 serisi karttan bahsediyor olsaydık işler değişirdi. NVlink teknolojisinde oyun optimizasyonu gerekmiyor SLI açısından çünkü zaten kartlar hardware olarak birbirlerini tam güç kullanmak için tasarlanmış durumda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı