Başlıktada belirttiğim gibi arkadaşlar slı işlemi nasıl olmalıdır ? youtube kanalında bazı adamlar gördüm adamlar gtx 980 slı yapmışlar. Ama işlemcileri eski birde anakartlarında 2 tane x8 yuvası bile yok 2 tane x16 var ama adamlar i7 3370k ile gtx 980 sli yapmışlar. Bu nasıl oluyor ?
1. Adam.
İşlemci : Intel core i7 4770k - 4.5ghz
Ankart : Asus Maximus VI Hero C2 Socket 1150
SLI : GTX 970 SLI
2.Adam.
İşlemci : Intel core i7 3770k - 4.8ghz
Anakart : Asus P8Z77-V pro
SLI : GTX 980 SLI
Arkadaşlar bu nasıl oluyor beni aydınlatırmısınız ? @Connor, @Silinen üye, @BARON™ yardım edebilirmisiniz ?
SLI, aynı model Nvidia kartların birlikte çalışmasıdır. İşlemcinin hızı oyunlardaki darboğazı etkiler. 2 adet x16 varsa daha iyi ama ekran kartları x16 hızına daha erişemedikleri için x8 çok büyük bir sorun teşkil etmez.
Neyi anlamadığını anlamadım. X16 slotu x8 slotundan daha performanslı bir slot. Eski dediğin 3770K ile 4770K çok üst düzey işlemciler. Üstelik 3770K'nın 4.8GHz de çalıştığını söylemişsin.
İşlemci ve anakartın eski olması birşey ifade etmez. İşlemci darboğaz olmuyorsa kartlar SLI destekli ve PSU kuvvetli ise darboğaz olmadan SLI ya da CrossFire yapılabilir.
SLI, aynı model Nvidia kartların birlikte çalışmasıdır. İşlemcinin hızı oyunlardaki darboğazı etkiler. 2 adet x16 varsa daha iyi ama ekran kartları x16 hızına daha erişemedikleri için x8 çok büyük bir sorun teşkil etmez.
Bu adamlar peki nasıl yapmış ? birde ben i7 4790k işlemci alıp yanınada gtx 980 sli yapsam. Sonra x16 taksam sonra işlemciyi overclocklasam sorun olurmu ?
Hocam demek istediğimi resim olarak anlatmak istiyorum.
Şimdi 2 tane gtx 980'i anakartta taktık köprüyle bağladık. Ama bunlar x16 yuvasına takıldı. İ7 4790k işlemci bunları nasıl beslicek ben burayı anlamadım ? şimdi x16 yuvaları x8 olarakmı çalışcak ? birde slı işinde işlemciyi overclock yapmak şartmı ?
X16 portu olsa bile X8 hızında çalışır 2 kartta işlemciler yüzünden. Çalıştırır ama %2 performans kaybı olur. %2'de 50FPS alacaksan 49 FPS alacaksın anlamına gelir.