SLI Nedir?

CrossFire ve SLI Genelde bizim gibi kullanıcıların değil, oyun canavarlarının yaptığı şeyler. GTX 780 Ti gibi kartlarla SLI yapıyorlar.

Ve karşılığında zarara giriyorlar, yarardan çok . Bu teknoloji geliştirilip, tüm anakartlar'da slot'lardaki lehimler x16'daki gibi yapılırsa yararı görülür (kastedilen anakart X99).

Gece yatarken aklıma bazı sorular geldi. Mesela ben SLI yapmak istiyorum. GTX 760 ile. Bunların markaları da aynı olmak zorunda. Biri Asus gtx 760 olsa, biri de Msi gtx 760 olsa olur mu? Diğer sorum ise bu iki ekran kartı takınca(2 gb 2 tane taktık) diyelim bunlar toplam 4 gb mı olacak?

@er36po Abi senden ricam da SLI mantığı nedir? Ben tam anlayamadim 2. Kart tam olarak performans vermiyor, SLI sadece 2K-4K oyunlar veya render için yapıldığı söyleniyor. Zahmet olmazsa biraz bilgi verir misin?[/QUOTE]

Sosyal'de konu dışı mesaj yazmak uygun görülmüyor, yasak. O nedenle size bu konuda cevap vermek istedim.

Kesinlikle yukarıda yazılmış mesajlara bakıp aldanmayın, eminim çoğu kişi SLI'ı olması gereken kartlarla denememiş haliyle de SLI'ın gerçek performansını görmemişlerdir bile. Evet, SLI vaya CW bazı kartlarda pek işe yaramıyor. (Yanılmıyorsan 2 sene önce 2 GB'lik GTX 560 ile SLI yapıp ancak beklediğim performansı alamamıştım.) Fakat doğru kartlarla yapıldığı vakit özellikle oyunlarda neredeyse 2 kat performans almanız mümkündür. Ki 2X GTX Titan ile GTA V ve Crysis 3 gibi oyunlarda 2 kat performans aldığımı çok rahat söyleyebilirim.

Yapılmış her yoruma, mesaja inanmayın, SLI'ın oyunlarda tam performans vermediğini söyleyenler kafadan atıyor.

Size şimdilik GTA V den SLI performansını örnek göstereceğim. Ama istenilirse benim PC'de yüklü olan BF 4, Creysis 3 FC 4 gibi oyunlarda da yapabilirim.

GTA V en yüksek ayarlarda 1x GTX Titan performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

GTA V en yüksek ayarlarda 2x GTX Titan SLI performansı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…