SLI yaptığımızda PCI Express x16 hattını X99 serisinde mi tam verimli kullanıyoruz?

EnesErN1E

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba önceklikle. Burada sorum şu olacak: SLI yaparken PCI Express hatlarını x16/x16 kullanmak için illede x99 bir anakart mı tercih edilmelidir? Yoksa z97 chipsetli herhangi bir kartla da yapılması mümkün müdür? İleride takılacak olan 2. bir kartın performans kaybı yaşanması istenmiyor tabikide.
NOT: T.Sosyalde çok konu açtım Pc toplama üzerine ama bunlar farklı kişiler için açılmış konulardı.
Ayrıca bilgi edinmek üzere açtığım konularda olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@EnesErN1E
x16 x16 calıstırabilecek z97 işlemci yok zaten 16 hat var hepsinde x8 x8 olarak çalışır x16 psikolojik takıntı gibi oldu forumlarda sanki x8 olarak kullanıldıgında büyük bir darbogaz olacagını zannediyorlar hiç araştırmadıkları için x16 x8 'in neyi ifade ettiginide bilmiyor çogu atıcagım linkten inceleyebilirsiniz hangi bant genişliginde ne kadar kaybınız oldugunu arada fark yok denilecek kadar az
(testler için ileri sayfalara geçin )
GeForce GTX 980 PCI-Express Scaling | techPowerUp

Merhaba, ben de araştırdım bu konuyu epey. Şu videoyu izlersen 16x/16x ve 8x/8x arasında hiçbir fark olmadığını anlarsın:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı