Slot olmayan anakarta 2. M.2 SSD nasıl takılır?

batuhanagoz

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba.

B450M-Dragon anakarta sahibim 2 adet M.2 SSD takıldığını sandığım için 2. M.2 SSD'yi aldım ancak içerisinde sadece tek M.2 SSD slotu bulunuyormuş. Elimdeki M.2 SSD'yi nasıl takabilirim? SATA ve USB dönüştürücülere dair birkaç şey okudum ama en verimli olan sizce hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    372,7 KB · Görüntüleme: 44
Tek PCI-e X16 slotu olan anakartta Mantıklı bir şey değil. Alttakilere takacaksın onlarda X1 yani pek verim alınacağını sanmıyorum. Normal SSD kullan en azından sağlıklı çalışır. İlle de hız istiyorsan anakartı değiştirmen gerek

PCIe3 yazan girişe.
Bu kısımda ekran kartı takılı zaten.
Tek PCI-e X16 slotu olan anakartta Mantıklı bir şey değil. Alttakilere takacaksın onlarda X1 yani pek verim alınacağını sanmıyorum. Normal SSD kullan en azından sağlıklı çalışır. İlle de hız istiyorsan anakartı değiştirmen gerek
Ekran kartı boyutundan dolayı x1 girişini de kullanamıyorum ekran kartı kapatıyor o kısmı.

Bu kısımda ekran kartı takılı zaten.

Ekran kartı boyutundan dolayı x1 girişini de kullanamıyorum ekran kartı kapatıyor o kısmı.

Bu işini çözer senin.

Bu işini çözer senin.

Çözmez. Ne SSD takarsan tak SATA hızına takılacak. Yani ortalama 500-600mb/s, ve M.2 SSD bin hiçbir anlamı kalmıyor. Hem SSD hem dönüştürücü masrafı sonuç SATA SSD hızı. E neden düz SATA SSD takip çözülmüyor?
En mantıklısı boş USB M.2 kutusu alıp taşınabilir disk haline getirmek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı