bootloader sürümü fark etmeksizin her GSI ROM'u kurma yoludur. Eğer bootloader sürümünüz 3 ise TWRP ve SM-T290 için özel hazırlanmış official LineageOS'u kurabilirsiniz.
Tüm GSI ROM'ları
burada bulabilirsiniz. Hangi dosyayı seçeceğinizi bilmiyorsanız bu
rehbere bakabilirsiniz.
test ettiğim GSI ROM'lar:
1. seçtiğiniz ROM'u indirelim ve ismini System. İmg olacak şekilde değiştirelim.
2. patchlenmiş vbmeta dosyası gerekmekte,
buradan indirebilirsiniz.
3. heimdall kullanacağız ve Linux işletim sisteminde daha düzgün çalışmakta bu yüzden Linux üzerinden anlatacağım. (opsiyonel) bilgisayarınıza Linux kurmak zorunda değilsiniz, VMware Workstation (kişisel kullanım için ücretsiz) kullanabilirsiniz. (ben bu şekilde yaptım.)
4. aşağıdaki komutu terminale yazarak Heimdall'ı indiriyoruz.
sudo apt-get install heimdall-flash
5. cihazı download moda alıyoruz.
6. indirdiğimiz dosyaların bulunduğu klasörde terminali çalıştırıyoruz ve aşağıdaki komut ile ROM'u cihaza flashlıyoruz.
sudo heimdall flash --SYSTEM system.img --VBMETA vbmeta.img
7. flash işlemi bittikten sonra cihaz kendini yeniden başlatıyor, sistem boot etmeden recoverye girip bir kez wipe data yapmakta fayda var.
8. ve işlemler tamam. Stock roma göre daha akıcı bir deneyim sizi bekliyor.
bu benim ilk rehberim umarım faydalı olur, bu yüzden rehberdeki eksiklerden dolayı kusura bakmayın.
Eğer talep gelirse rehberi resimlerle güncellerim. Yapamayanlar için yardımcı olmaya çalışacağım.
yapacağınız işlemler sonucunda cihazınızın kullanılamaz hale gelmesi durumda sorumluluk kabul etmem, tüm sorumluluk size aittir.