SmcInitHelper error

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

piagira

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Arkadaşlar mavericks yüklerken yeni farkettiğim bu sorun ciddi bir sorun mudur ?

Usb belleğinizi nasıl hazırladınız?
Belleğin içinde FakeSMC dosyası olması gerekir, onunla ilgili bir durum.

Sistem özelliklerini yazın ve -v komutuyla çalıştırdırdıktan sonra takıldığı yerin okunaklı fotoğrafını paylaşın.

Telefon android bilgisayar ise mac olduğu için malesef bilgisayar telefonu görmüyor, bu yüzden anlatabildiğim kadarıyla anlatmaya çalışacağım. Bu hatayı verdikten sonra bilgisayar açılıyor fakat hatanın ne olduğunu çözemedim.

Sistem özelliklerim:

• anakart : foxconn 45cmx
  • işlemci : intel pentium dual core e2180
  • ekran kartı : msi nvidia geforce gtx 650 Oc
  • ram : 2gb DDR2

Hata ekranı ise şöyle sıralanıyor :

Kod:
NVDAStartup : Official
HDAEnabler : Copyright (c) 2008 by Kabyl
init
probe
start
(IOBluetoothHCIController)[start] -- completed
NVDAGK100HAL loaded and registered
Previous Shutdown Couse : 5
SMC : : smcInitHelper ERROR : MMIO regMap ==NULL - fall back to old SMC mode
DSMOS has arrived

Bu şekilde umarım anlaşılmıştır. Bu arada usb belleği win32 adlı programla hazırladım. Hiç problem yok gibi sistemde, fakat çok uğraş verdim tam 4 adet ekran kartı değiştirdim 25'e yakın kurulum gerçekleştirdim. O yüzden tüm kafamdaki sorulara yanıt bulmaya çalışıyorum. Anlayışınıza teşekkürler.

Fikir yürütüyorum:
Biz şimdi FakeSMC yüklüyoruz ya hani, ne demek bu? Sahte SMC. Mac OS demekki orjinal SMC yüklemeye çalışıyor, ama orjinali olmadığı için, initialize edemiyor (başlatamıyor) demek. Bizde de FakeSMC var, onunla açıyor.

Sonuçta senin sistemin çalışıyor mu kararlı bir şekilde? Zırt pırt "kext hatası", uuyarı falan alıyor musun? Açılma kapanma sürelerin ne kadar? Sorun olacağını sanmıyorum. Verbose modda açmayalı birkaç gün geçti, hatırlamıyorum kesin, ama sanırım bende de çıkıyor o uyarı. (En azından eskiden kesin çıkıyordu, gördüğümü hatırlıyorum belki hala çıkıyordur)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle anlayışlı bir şekilde yaklaştığınız için size teşekkür ederim. Recep Hocanın rehberindeki yazılımları yükleyerek doğru bir şekilde çalıştığı kanaatindeyim. Sistemimde bir sorun görünmüyor hatta logic pro x ve garageband uygulamalarını kullanmaya başladım bile Sadece ciddi bir problem olup olmadığını öğrenmek istedim. Fakat açılış kapanış süreleri dediniz orada biraz problem var sanırım. Çünkü bilgisayarı açtığım zaman normal boot edebiliyor fakat siyah ekranda ( - ) şekli olup daha sonra flashdan boot ettiğim ekran geliyor yani direk olarak açılmıyor. Bu sanırım clover configurationdan flashdaki boot dosyalarını yüklemiş olduğum diske aktarmamla alakalı diye tahmin ediyorum. Ayrıca ekran çözünürlüğü bilgisayarı açtığım zaman farklı oluyor ama masaüstüne gelince düzeliyor. Açtığımda 18 inç lik bir monitör gibi olan ekran daha sonra 1920x1080'e yani orjinal çözünürlüğüne geri dönüyor. Sanırım biraz karışık anlattım kusuruma bakmayın lütfen. Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı yoksa sistemi doğru bir şekilde kurmuşmuyum bunu da öğrenebilirsem diğer arkadaşlara yardımcı olabilmek adına rehber hazırlayabilirim.

İşletim sisteminizde bir problem görünmüyor.
Boot logicinizde sorun olabilir, bilgisayar açılırken belli bir mantık sırasını izler. Siz o mantık yolunu uzatmış olabilirsiniz (nasıl becerebilirsiniz bu konuda bir fikrim yok) ama sonuçta bilgisayar açıldıktan sonra boot meselesi geride kalmış demektir.
Bilgisayarınız biraz "alangirli" açılıyor belliki, ama açıldıktan sonra sorun yok (büyük ihtimalle).

İçinize sinmiyorsa program yükleyerek emek harcamadan önce temiz bir kurulum daha yapın.

Daha önce bu şekilde olduğu için yeni kurulum gerçekleştirmiştim fakat sorun aynı o yüzden sistem düzgün çalışıyor diye çok uğraşmak istemedim. O kadar uğraş sonucu bunu yapabildiğim için bile şanslı sayıyorum kendimi. Darısı yapamayan ve bu konuda canını dişine takan arkadaşlarımızın başına. Başlıktaki problem ciddi bir problem olmadığı için çözüldü diyebiliriz. İsterseniz konuya kilit vurabilirsiniz Yardımlarınız ve kibarlığınız için tekrar teşekkürler.

Rica ederim. Konu kapanmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…