Smma nedir?

mercha

Hectopat
Daha fazla  
Instagram kesfetimi sardi artik, Matrix'ten kacmak vs. smma diye bir iş modeli gördüm. Ben bu iş modelini yapmak istiyorum, bana güzel kaynaklar önerebilecek, halihazırda bu iş modelini yapan arkadaşlar birkaç tavsiyede bulunabilir mi?

Pfff ne desem acaba. Sosyal medya da prim kasma amaçlı yapılan motivasyon ve algı videoları. Öyle herkes kolayca zengin olamıyor. Boşa etkileniyor insanlar.
Matrixten kaçış, dünyayı yöneten gizli güçler vs. Bunları boşver.

Motivasyon kanallarını çok tınlamayın okumayın falan diyor çoğu ama yapacaksan bir üniversiteyi bitir kariyerini riske atma biraz şanslı olmak lazım bu işler için.

Üniversite bitirmekle olmuyor maalesef. Örneğin kendimi ele alayım. Ben eczacılık 4. sınıf öğrencisiyim ekonomik krizle beraber okula ilk başladığımda bir eczane açmak için gerekli olan sermaye kat kat artmış durumda ve bunu o zaman karşılayabilecekken şu an bunu yapmam imkansız. Bundan bağımsız olarak eczane sayısı o kadar arttı ki bunun getirdiği rekabet ortamıyla başa çıkmak imkansız hale geldi bu sebeple devlet 3500 kişiye 1 eczane kuralını koydu dolayısıyla artık hiçbir yerde eczane açılmıyor kota dolu çünkü. Ama eczane açmak çalışabilmek için tek yol degil tabii. Devlet memur olarak eczacı da atıyor. Her sene 4000 4500 kişi mezun olmasına rağmen atama sayısı senelik 1000 kişiyi bulmuyor ve atamalar sınav ile değil kura ile oluyor. Ayrıca Türkiye'de 2000 senesinde 7 tane olan eczacılık fakültesi sayısı şu an 60'a yaklaşıyor, belki geçmiştir bile. Benim o köklü 7 okuldan birinde okumamsa bana hiçbir şey katmıyor. Gelelim özel sektöre... Hepsi mutlaka en az 3-4 yıl iş tecrübesi istiyor %90'ı yüksek lisans mezunu ve/veya bir alanda uzmanlaşmış olmamızı bekliyor. Aromaterapi vs. gibi. Üstüne Türkçe hariç 2 yabancı dilinde iyi seviyede bilinmesini talep ediyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki o zaman okumasaydın yazmasaydın bu bölümü. Ama diğer mesleklerinde durumu daha iç açıcı değil. Ben tercih yaptığım zamanın en mantıklı bölümünü seçmiştim. Türkiye'de okumak işsizliği 4-5 sene ertelemektir. Şanslıysan ve iş bulabilirsen de ancak hayatın boyunca başkasını zengin etmek için çalışır ve 60'lı yaşlarında ancak bir eve sahip olabilirsin. Sonrası malum zaten...

Çok boş işler. İnsanlar bu motivasyon videolarını izleyip milyoner olabileceğini sanıyorlar. 5 milyon kişiden çıksa çıksa başarılı olan 5-6 kişi çıkar. Başarılı dediğim milyoner olmak gibi birşey her türlü iyi para kazanırsın ama abarttıkları kadar değil. Örneğin bir yazılımcı daha çok para kazanır ve işi garantidedir. Hem emin ol yazılımcı olmak daha kolay. Benim diyeceğim okul okumak en azından elinde bir üniversite belgesi olması. Ama o belge hiçbir şeye yaramıyacak. Tekrar yazılımdan örnek veriyorum, üniveriste okumuş bir yazılımcı, okumamış olana göre çok daha şanslıdır. İş kolay bulur ve daha çok maaş alır. Bu yüzden üniversite okumak aslında önemli birşey. Ama bu tiktoktaki motivasyon videosu çeken kişiler insanları gaza getirip okullarından soğutuyorlar. Senin yerinde olsam bu işlerle uğraşmak yerine okulumu okurdum okuyor musun bilmiyorum ama yinede söyliyim dedim. Konuya gelirsek SMMA hakkında baya bir araştırma yaptım. Çok garantili bir işe benzemiyor. Senin yerinde olsam bunlar ile kafamı yormazdım dostum :)

Motivasyon kanallarını çok tınlamayın okumayın falan diyor çoğu ama yapacaksan bir üniversiteyi bitir kariyerini riske atma biraz şanslı olmak lazım bu işler için.
kk önce onların çoğu bırak demiyor internnette az zaman harca çalış çabala motivasyon için sadece bazıları diyor öyle

SMMA, yani Sosyal Medya Yönetimi Ajansı, birçok işletmenin marka bilinirliğini artırmak ve online varlıklarını yönetmek için kullandığı bir hizmettir. SMMA, sosyal medya platformlarında reklam kampanyaları oluşturmayı, içerik üretmeyi, hesapları yönetmeyi ve takipçi sayısını artırmayı içerir.

Bu iş için biraz grafik tasarım ve pazarlama yeteneği gerekiyor. Memurluk tarzı bir iş ama uzaktan yapılan türden. Fazla zor iş değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı