Smok Nord 4 nasıl kullanılır?

womanizer217

Hectopat
Daha fazla  
İlk kez e-sigara kullanacağım. Bu model anladığım kadarıyla DL ve mtl için kullanılabiliyor. İçinden çıkan 0,4 ve 0,16 ohm'luk coiller DL için daha uygun diye okudum. Mtl kullanım için 1.2 ohm RPM quartz coil ile kullanmam uygun olur mu? Coil direncine göre watt ayarı nasıl yapılmalı? Hava kanalları ayarı mtl ve DL için nasıl olmalı? Daha önce hiç kullanmadığım için e-sigaralar hakkında hiçbir bilgim yok. Bırakmam haricinde bir tavsiye verir misiniz?

0.7 ve üzeri mtl içimler için uygundur.. Mtl içim önce ağıza sonra ciğere çekim stili demektir.. dl direkt ciğere çekim demektir nargile gibi.. Bu iki tip içimde kullanılan likitler de farklıdır.. Dl içim için normal likit alınır.. Mtl için salt likit alınır .. Salt likitle dl içim yapılırsa ciddi akciğer sorunları ve çarpıntı yaşayabilirsiniz hastanelik bile olabilirsiniz.. ve mtl içim daha sağlıklıdır diğerine göre.. Bu bir ... Genellikle cihazlar takılan başlığın ohm unu otomatik algılar ve önerilen wattı otomatik ayarlar.. Otomatik ayar yapmıyorsa da zaten başlığın üzerinde bir yerde minicik bile olsa yazar önerilen maksimum watt seviyesi.. Ama benim gördüğüm , önerilen watt lar çoğu kişiye yüksek geliyor.. Biraz azaltmakta fayda var .. Yoksa ciğer vurumu sert gelebilir .. Hava kanalı yarı açık en iyisi oluyor bu arada.. Smok yerine pod mod kullanmanızı öneririm mtl içim yapacaksanız.. Uwel caliburn g3 pro mesela... Watt ayarına gelelim tekrar.. Önerilen watt değeri genellikle ilgili başlığın üzerinde bir yerlerde yazar.. Kendi üzerinde ohm değeri yazan yerin yanında yazar genelde.. 15 watt civarı falandır.. Tabii ki 0.8 0.9 1.0 veya 1.2 ye göre bu değer birer ikişer watt değişebilir.. Coil yanmasın diye de genelde bu tip cihazlarda önerilen watt değeri maksimum değerdir.. Örneğin benimkisi 0.8 ohm.. 15 watt yazıyor ama bana sert geldi.. 11 watt da kullanıyorum ben... Gelelim coil meselesine.. Coil değiştirilen cihazlar benim için uğraştırıcı şeyler .. ve genellikle Smok cihazlarda oluyor.. Eğer dl içim yapmayacaksan ki pek tavsiye etmem zaten , smoktan ziyade pod mod cihaz almanı öneririm.. Daha uygun.. O cihazlarda da artık coil değişimi olmuyor.. Dİrekt kartuşu değiştiriyorsun.. Coil değiştirmekle uğraşmıyorsun yani.. COil yandı mı atıyorsun başlığı yeni başlık takıyorsun.. Ha, coil değiştirilen pod mod cihazlar da var ama genellikle önceki nesil kaldı o cihazlar.. Coiller kalitesiz oluyor genelde ve zırt pırt yanıyor piyasada da fırsatçılar Çİnden çok ucuza alıp çok pahalıya satıyor.. Kullan at başlıklardaki coiller markanın kendi üretimi olduğu için kaliteli ve uzun ömürlü oluyor.. Bir arkadaşım haftada bir iki kere coil değiştiriyor... Ne gerek var... Kullan at olanlarda da başlık yani kartuş tedarik edebilmek için güncel cihaz almaktan fayda var.. Yukarıda yazdığım gibi mesela.. O kartuşların coili de normal içimde 1 ila 1.5 ay kadar dayanır rahatlıkla... Son olarak gelelim likit meselesine.. Likit şakaya gelmez.. Kaliteli kullanman gerekir.. İleriki dönemlerde kendi hazırlamaya da başlayabilirsin likitini .. Ama ilk etapta hazır alman gerekiyor bunu da kalitelisini almalısın.. Hem içim ve aroma kalitesi hem de sağlık açısından.. Ya gerçekten işini iyi yapan bir likitçiden likit alacaksın.. Ya da bilinen bir markadan.. Nasty gibi.. Ama pahalıdır biraz... likityap sitesinde e sigara hakkındaki her şeyi detaylıca öğrenebilirsin.. Ama bunu paldır küldür likit yapayım diye de düşünme.. Likitini kendisi yapanlar en kaliteli malzemeleri genelde goldenkimya firmasından alır.. Reklam değildir piyasada bilinen ve kabul görmüş bir isim zaten bu .. Likit yaparken her şeyin bir karışım yüzdesi vardır. Yazdığım sitede anlatılıyor bunlar.. Ona keza firmanın sitesinde de anlatıyor adamlar biraz.. ve likit hazırlandıktan sonra bir kaç ay demlenmeye bırakılır ondan sonra kullanılır. Kaliteli likit hazırlayan bir yer istersen de bana ulaşırsan sana kendi likit aldığım yeri söyleyebilirim. Ben vozolden pod mod a geçiş yaptım. ve pod mod ile mtl içim yapıyorum vozol kalitesinde lezzet ile.. vozoller biliyorsun ki kullan at ürünler.. hem tedarik etmek zor hem pahalı hem de coilleri çok çabuk çöp oluyor vs .. Bu yüzden pod mod a geçtim.. Pod mod olarak ikinci önereceğim ürün de Vopoo Argus A dır .. ve son olarak.. Dl içim 0.4 vs düşük ohmlu başlıklarda yapılır.. ve normal likitle yapılır.. mtl içim yapacaksan salt likit alacaksın..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı