SMS Infocomm Ahlaksızlığı

BlackRazorX

Hectopat
Merhaba, Acer Nitro 16 cihazımın açılmaması sebebi ile yetkili tek servis (maalesef) olan SMS Infocomm'a elden teslim ettim. Teslim etmeden önce cihazın kasasının dört bir yanının ve seri numaralarının fotoğraflarını çekmiştim. Bugün servisten arandığımda 28 bin TL'yte almış olduğum bilgisayar içinm 58 bin TL anakart masrafı çıkartmışlar. Bir de utanmadan yasal yollara başvurabilirsiniz diyorlar. Bunlara bu cesareti kim veriyor? Darbe alan yerin resmini istedim, gönderecekler. Cihazımın fotoğrafları elimde olduğu için içim rahat, bunlara nasıl yaptırım uygulayabilirim? Daha önce bu ahlaksız servisle tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şikayet edebilirsin bazen böyle yerler çok.

Ürünü nereden aldınız?
Teknorya'dan almıştım, cihazda bir sıkıntı yoktu. Bir sabah ışıkları yanmasına rağmen ekran gelmemeye başladı. Bu sebeple garantisi var diye servise götürdüm.

Teknorya'dan almıştım, cihazda bir sıkıntı yoktu. Bir sabah ışıkları yanmasına rağmen ekran gelmemeye başladı. Bu sebeple garantisi var diye servise götürdüm.

Bende Acer Tab p 10 kullanıyorum ve senin dediğin gibi aynı durum gideceğim değiştireceğim tableti inşallah sana nasıl davrandılarsa bana da öyle davranmazlar.

Dediğim gibi dava da açabilirsin yaşın uygunsa.

Kasanın arkasındaki plastik uzantılarda hafif bir eziklik var diye darbeden dolayı anakart arızası diyip kestirip atmışlar, cihazı 6 ay kadar kullandım o iz o zaman da vardı. Gerçekten bu kadar bilgisiz ve artniyetli kişilerden mi oluşuyor bu servis?

Böyle insanlar çok şikayet edin bence.

Cihaz bu şekildeyken 6 ay kullandık cihazı, madem darbe kaynaklı neden cihazı kullanabildik o zaman? Bunlar kozmetik bir sıkıntıyı bahane edip para kitlemeye çalışıyorlar. Bir kez daha durumu ekran görüntüleri ve o tarihteki yazışmalarla açıklayarak mail attım, yine olumsuz cevap gelirse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım, bakalım cidden anakart arızası mı(!)...
Allah bilir cihazı açmamışlardır bile. Hayatımda gördüğüm en rezil servis, o kadar cihaz vermişimdir servise böyle bir işbilmezlik ve artniyetlilik görmedim.

Sana hak veriyorum şimdi bu ahlaksızları şikayet et işini sonra düzgün yaparlar.

Bildiğim kadarıyla bu konuda bir kanun boşluğu var ve bu yüzden bunun gibi saçma fiyatlar vererek sizin uğraşmanızı istiyorlar. Denetim olmamasından dolayı bu cesaretleri, daha doğrusu denetimin çok yavaş olması ve caydırıcı olmamasından dolayı.

İspatlarınız var zaten, THH dosyanızı hiç beklemeden açın. Talebinizide açıkça belirtin. Örneğin muadili ile değişim istiyorsanız "aynı veya en yakın üzeri özellikli muadili yeni bir ürün ile değişimini, ve karar metninde muadilinin tanımı olarak aynı veya en yakın üzeri özelliğe sahip ürün ifadesinin önemle yer almasını" arz ettiğinizi mutlaka eklemenizi öneririm. Bu icra ile devam ederseniz işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca THH kararını uygulamamakta direnirler de icra ve haciz ile almak zorunda kalırsanız bir avukat da dahil etmenizi öneririm. Avukat bu aşamada kendilerinden vekalet ücreti de alarak daha da fazla zarar etmelerini sağlar.

Henüz 6 ayı dolmadıysa hatta ilk aldığınızda bunun olduğunu da savunarak ilk 6 ayda kusur olması sebebiyle kusurlu satıldığı savunmasını da yapabilirsiniz.

Benzer servislerle bir çok deneyimim oldu. Türkiye'de en çok şikayet gelen iki servis var şu anda. Birisi SMS infocomm diğeri ise Servis Point. Ama genel hepsi zarar etmemek için başkası yapmıyorsa biz niye yapalım kafasındalar. Her bir tüketici en fazla maddi zararı verecek şekilde THH süreçlerini tamamlamadığı sürece maalesef bu davranışlarını da devam ettirecekler.

Son düzenleme:
Cihaz 1 yıldır kullanılıyor hocam, dolayısı ile 1 yıllık garantisi olmasına rağmen bu şekilde çakallık yapıyorlar. Ben uğraşmasına uğraşırım, ama gerçekten tam bir üçüncü dünya ülkesi muz cumhuriyeti olmuşuz bunu görmek çok acı. Acer Global'e de yazmayı düşünüyorum ayrıca, tavsiye eder misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…