Redmi serisinin en güçlü cihazı note 8 pro kalacak gibi görünüyor. Özellikle gpu tarafında snapdragon geride kalıyor. Uygulama açılış kapanış testlerinde helio g90t daha performanslı gördüm. Antutu benchmark ilk test ekranındaki animasyon kare hızı snapdragon 730 kasma hissi vererek ilerlerken öte yandan mediatek helio g90t daha akıcı ilerliyor. Mediatek helio g90t oyuna yönelik işlemci olduğunu unutmamak gerekir. Hyper engine teknolojisi en beğendiğim özelliği dokunmatik tepki süresi. Yapılan testte snapdragon işlemciye göre ekran elimizi 2.5 kat daha hızlı algılıyor. Bu sebeple oyunlarda ekran elimizi daha tepkisel algılıyor. Ayrıca helio g90t işlemcide çift wifi anteni bulunuyor. Bu sayede oyun oynarken biri aradığında internet kesilmeden oyuna oynamaya devam edebiliriz. Bir kaç tane daha özelliği var uzamasını istemedim. Yani snapdragon 730 üstüne 730g geldi. Şimdi yeni olarak snapdragon 720g geldi. Bu işlemci snapdragon 730g üstüne nasıl performans getirdi pek anlamadım. Snapdragon güç yönetimi olarak daha başarılı kalıyor. Fakat bence orta seviyede bence biraz daha performans anlamında yenilik katması gerekirdi.