Snapdragon 8 Gen 1 vs Snapdragon 8 Plus Gen 1

Bütçe
20000-25000

Trm3

Kilopat
Merhaba Technopat ailesi,
Doğrudan konuya giriyorum, yeni bir telefon alacağım ve performansı yüksek bir şey istiyorum ama bütçeme uygun olamalı.
Piyasada bu kriterlere uygun Realme Gt 2 Pro ve POCO F5 Pro telefonlar var, muadili Samsung ve iPhone gibi markaların benzer Chipset'e sahip telefonları (Samsung Galaxy S 22 Ultra vb.) Fiyat açısından beni zora sokar.
Bahsetmiş olduğum telefonların işlemcileri (sırasıyla) Snapdragon 8 Gen 1 ve Snapdragon 8 Plus Gen 1, bu işlemcilerin genel puanları 92-89 8 Gen 1 önde ancak 8 Plus Gen 1 daha hızlı.
Sorum şu ufakta olsa bu farkları dikkate alınır mı? Yoksa o kadar önemli değil 6K fazla vermeme gerek yok mu?

Performans önceliğin ise sadece işlemci ile iş bitmiyor. İşlemci yazılım uyumu önemli. Söz konusu yazılım android + sistemin ek arayüz yazımlarla pek mümkün olmuyor. Öyle ya da böyle günün sonunda sonuç değişmiyor hüsrana sonuçlanıyor. Mesela önceden sistemde bir şeylerin ters gittiğini atıyorum 3-5 ayda görebiliyor hissedebiliyorduk şimdi ise atıyorum 10-15 ay.
İşlemci yazılım uyumu performans önceliğin ise özellikle uzun kullanımda iPhone modellerini önerebilirim. Ama batarya kapasitesi tasarımı yazılımı kapalı kutu olması vb sebepler memnun etmeyebilir. Bu konuları her fırsatta eleştiririm.
Kullanım kolaylığı pratikliği kullanım hızı konusunda iPhone iyidir bence.

gelen mailleri toplu seçme okuma silme taşıma veya 2FA veya tertemiz web arayüzü Vb böyle ince ayrıntılar için bile iPhone düşünülebilir.
Bende her iki sistem var kullanıyorum. Çoğu browser da sekmeleri x çarpıya basıp kapatmak gerekiyor yürürken zor oluyor kaydırıp kapatma yok. Yani demek istediğim altındaki araba Ferrari ama 90 I geçme…. Kullanıcısını yavaşlatıyor frenliyor.

Eki Görüntüle 1949657

Son düzenleme:
Bütçen Poco F5 Pro seviyesine kadar çıkabiliyorsa Samsung S23 (Snapdragon 8 Gen 2.) al geç.

8 Gen 1'in Samsung dökümü olması bile 8+ Gen 1 tercih etmek için bir sebep. Tabii bahsettiğim durum batarya ve oyun önemliyse geçerli. 8+ Gen 1 zaten 8 Gen 1'den üstün bir SoC. GPU'lari denk sayılır ama kas gücünde 8+ Gen 1 daha başarılı. Tüketim ve yükteki kararlılık gibi konularda da 8+ Gen 1 öne geçiyor.

Ben S23 alma taraftari olurum. POCO F5 Pro almak yerine S23 almak daha mantıklı. Kamera ve işlemci konusunda daha üstün. Yine de cooling system sebebiyle F5 Pro daha iyi oyun performansi sunuyor.
Kısaca günlük kullanım için S23, oyun için Mi 12T Pro ya da F5 Pro tercihim olurdu.

Oyun için Red Magic 8s Pro+ modeli de alternatif olabilir, galiba içerisinde OC yapılmış SD 8 Gen 2 vardı.
8s Pro ile 8 Pro'yu ayıran o zaten ama 8 Pro da tam bir canavar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
İçinde fan olduğu için soğutması muazzam.
9,5 mm telefon sonuçta, harbi tuğla gibi cihaz.
Oyundan ziyade kapı tutacağı olarak kullanırsın.

700-800€ için cidden iyi cihaz, bir de marka ülkemize girse tam olur.
İçinde fan olduğu için soğutması muazzam.
9,5 mm telefon sonuçta, harbi tuğla gibi cihaz.
Amaçta o zaten, tuğla gibi cihazı soğutmak.
Normal kullanıcı performans düşüşünü umursamasa da üst düzey oyunlarda yayın açarak oyun oynayan kitle FPS düşüşü yaşamak istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…