Snaptics.exe virüsünden nasıl kurtulunur?

Makaleler
3
Belli aralıklarla bu virüsle uğraşmak zorunda kalıyorum, siliyorum bir süre sonra bakıyorum tekrar ortaya çıkmış. Kaspersky Free versiyonu sürekli açık PC'de, buna rağmen bulaşıyor. Artık belgelerimde, programlarımda, bir yerlerde kendini kopyalamış sanırım. Bir şekilde tekrar ortaya çıkıyor. Bugünlerde baktım C sürücüsünde yer bayağı azalmıştı, normalde C'ye belli programlar dışında bir şey kurmam. Sonra hangi program ne kadar yer kaplıyor diye bakarken program Data'nın içerisinde snaptics diye bir klasör gördüm. 18 GB'lık bir yer kaplıyordu. İlgili klasöre girince böyle bir dosya bulamadım, gizli dosyaları vs göster dememe rağmen. Sildim klasörü ama bu nasıl olabiliyor? Gerçekten bu virüsle uğraşmaktan bıktımya, bildiğin mahallelinin belalısı gibi sen gönderdikçe geri geliyor.

Özellikle bu virüse karşı bir önlem, program var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Temiz format ve bilinçli kullanım ile virüs tehlikesi yaşamazsınız. Nereden ne idirdiğinize çok dikkat edin. Bilmediğiniz sitelerden bir şeyler indirmeyin.

Virüsün ismi snaptics mi yoksa synaptics mi? Eğer snaptics ise Rufus ile temiz format atmanız şart. Eğer synaptics ise Rehber: Synaptics.exe tamamen silme bu rehbere göz atın.
Synaptics olması lazım, orada yazarken harf atlanmış. Gerçi bu virüsün böyle versiyonu mu varmış, bilmiyorum doğrusu.

Sorun şu hocam, bir şekilde fark edince siliyorum. Sorun, belli bir süre sonra artık nereden geliyorsa tekrarlıyor. Bazen Kaspersky yakalıyor, bazen yakalayamıyor. En son fark ettiğimde, virüs programı değil kendim gördüm. C sürücüsü durduk yere yer azalmıştı. Normalde C pek bir şey kurmam, sonra hangi program bu kadar yer kaplıyor diye bakarken bu klasörü gördüydüm. Antivirüs şirketleri bu virüsü nasıl kalıcı olarak engelleyemiyorlar anlamıyorum doğrusu. Özellikle Kasperskynın dosya taramalarında bu adı incelikle araması lazım.

Synaptics olması lazım, orada yazarken harf atlanmış. Gerçi bu virüsün böyle versiyonu mu varmış, bilmiyorum doğrusu.

Sorun şu hocam, bir şekilde fark edince siliyorum. Sorun, belli bir süre sonra artık nereden geliyorsa tekrarlıyor. Bazen Kaspersky yakalıyor, bazen yakalayamıyor. En son fark ettiğimde, virüs programı değil kendim gördüm. C sürücüsü durduk yere yer azalmıştı. Normalde C pek bir şey kurmam, sonra hangi program bu kadar yer kaplıyor diye bakarken bu klasörü gördüydüm. Antivirüs şirketleri bu virüsü nasıl kalıcı olarak engelleyemiyorlar anlamıyorum doğrusu. Özellikle Kasperskynın dosya taramalarında bu adı incelikle araması lazım.
Gerçekten garip. Rehberdeki işlemleri uyguladıysanız ve hala duruyorsa Bitdefender indirip çevrimdışı tarama yapmayı dener misiniz? Eğer oda olmaz ise Windows Defender Çevrimdışı tarama veya güvenli modda tam tarama, en son çözüm ise format olacakatır.

Gerçekten garip. Rehberdeki işlemleri uyguladıysanız ve hala duruyorsa Bitdefender indirip çevrimdışı tarama yapmayı dener misiniz? Eğer oda olmaz ise Windows Defender Çevrimdışı tarama veya güvenli modda tam tarama, en son çözüm ise format olacakatır.
İlk gördüğümde sildim zaten, sorun bir süre sonra yine bir yerleden ortaya çıkacaktır. Nereden geliyor bilmiyorum, dosyalarımı tarattım bir şey çıkmadı. O yüzden özellikle bu virüsün girmesini engelleyecek bir program var mı diye konuyu açmıştım. Öyle bir şey ki, sinsi sinsi duruyor. Sistemde kendini belli etmiyor, lakin enterasan şekilde boyutu arttıyor.

İlk gördüğümde sildim zaten, sorun bir süre sonra yine bir yerleden ortaya çıkacaktır. Nereden geliyor bilmiyorum, dosyalarımı tarattım bir şey çıkmadı. O yüzden özellikle bu virüsün girmesini engelleyecek bir program var mı diye konuyu açmıştım. Öyle bir şey ki, sinsi sinsi duruyor. Sistemde kendini belli etmiyor, lakin enterasan şekilde boyutu arttıyor.
Hocam internetiniz üzerinden bulaşıyor olabilir. Ağa bağlı olan diğer cihazlarınızada bakmanızı öneririm. Güvenli moda girip tarama yapmayı deneyin belki faydası olur. Çok önemli dosyalarınız yoksa temiz format atın. Dosya yedeklerseniz onlara bulaşıyor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı