Snowman M.200 fana tüm termal macunu sürmek

SalvaDorasit

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
MSI B450M-A PRO Max.
Ryzen 5 2600.

Snowman M.200 fanı takmak için anakart bacaklarını taktım. Soğutucunun kutusundan 2 mK'lık termal macun çıktı. Onun hepsini sürdüm. Kelepçeleri oturttum. Kasanın soğutması efsane. 6 kasa fanı takılı. Termal macunu 3-4 kere kullanıyorlarmış. Ben hepsini tek seferde sürdüm. Soğutucu anakarta takılı iken anakart bacaklarındaki 4 vidayı yavaşça eşit olarak sıktım. Soğutucuda en ufak bir sallantı yok ama vidaları hiç zorlanmadan sıktım. Ve termal macun soğutucun köşelerine çok azar azar taşmış.
İşlemci boşta 38 derece, Cinebench R20'de 65 dereceyi geçmiyor. Core performance Boost ve Precision Boost OverDrive açık. İşlemci 3.75 GHz'nin üstüne çıkmıyor ama %100 kullanılıyor. Cinebench R20 testinden 2794 puan aldım.
Şimdi soruya gelelim. Bu değerlere göre soğutucuyu çıkarıp termal macunu azaltmalı mıyım? Yoksa vidaları daha da sıkmalı mıyım?

Termal macunu olabildiğince ince katmanda sürmek doğru olanı. Çok sürdüysen anakarta taşmış olabilir taşmışsa temizle taşmadıysa sorun yok. Güzel değerler. Bu arada o termal macunu değişmeni öneririm Çin malı dandik bir macun o. X4 Rainbow kullanıyorum aynı macun çıktı; 1,93W/MK değerlikli. Şu ürünü aldım aşırı memnunum.

Termal macunu olabildiğince ince katmanda sürmek doğru olanı. Çok sürdüysen anakarta taşmış olabilir taşmışsa temizle taşmadıysa sorun yok.
Hocam termal macun bundan. İçinde 0.2 kadar termal macun var bende bu kadar sıktım.

Dosya Ekleri

• tm-s-3gr-termal-macun-ince-siringa-perpaotomasyon-1.jpg
    tm-s-3gr-termal-macun-ince-siringa-perpaotomasyon-1.jpg
    19,6 KB · Görüntüleme: 51
Hocam termal macun bundan. İçinde 0.2 kadar termal macun var bende bu kadar sıktım.
Çöp bu macun hocam. Şimdi sürmüşsün, bir dahaki sürüşünde MX4 veya attığım modelden alırsın.

Tmm hocam teşekkürler. Bir sorum daha olacak.
Anakart bacaklarının vidalarını göz kararımı sıkmalıyım yoksa durana kadarmı?

Tamam hocam teşekkürler. Bir sorum daha olacak.
Anakart bacaklarının vidalarını göz kararı mı sıkmalıyım yoksa durana kadar mı?
Abartmamak kaydıyla sıkabilirsin. Zaten hafif bi sertleşince yeterince sıkmış oluyorsun.

MSI B450M-A PRO Max.
Ryzen 5 2600.

Snowman M.200 fanı takmak için anakart bacaklarını taktım. Soğutucunun kutusundan 2 mK'lık termal macun çıktı. Onun hepsini sürdüm. Kelepçeleri oturttum. Kasanın soğutması efsane. 6 kasa fanı takılı. Termal macunu 3-4 kere kullanıyorlarmış. Ben hepsini tek seferde sürdüm. Soğutucu anakarta takılı iken anakart bacaklarındaki 4 vidayı yavaşça eşit olarak sıktım. Soğutucuda en ufak bir sallantı yok ama vidaları hiç zorlanmadan sıktım. Ve termal macun soğutucun köşelerine çok azar azar taşmış.
İşlemci boşta 38 derece, Cinebench R20'de 65 dereceyi geçmiyor. Core performance Boost ve Precision Boost OverDrive açık. İşlemci 3.75 GHz'nin üstüne çıkmıyor ama %100 kullanılıyor. Cinebench R20 testinden 2794 puan aldım.
Şimdi soruya gelelim. Bu değerlere göre soğutucuyu çıkarıp termal macunu azaltmalı mıyım? Yoksa vidaları daha da sıkmalı mıyım?
Zaten içinden 1 gram macun çıkıyor. Bence 0.7 gram civarı yeterli ama 0.3 gramdan da bir şey olmaz 😀

Rampage X titan RC 99. içinde 4 adet 14 cm fan var. Ben yukarıya 20 cm fan taktım dışarı üflüyor.
Ekran kartının altına 1 adet 14 cm fan taktım oda yukarı üflüyor. Kasanın ön kapağını taktığımda 15 derece daha sıcak çalışıyor. Ben ön kapağı söktüm.
Zaten içinden 1 gram macun çıkıyor. Bence 0.7 gram civarı yeterli ama 0.3 gramdan da bir şey olmaz 😀

Hocam ne 0.7 gramı ne diyorsunuz 😂 çok fazla macun o.
1 gramlık şırınga ama içinden 0.3 gram çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı