Snowman T6 alınır mı?

403646

Hectopat
Makaleler
2
Ryzen 3 3100'e OC yapma isteğim olduğu için bir soğutucu almaya karar verdim. Bütçeme uygun T6'yı buldum, biraz baktım önerilen iyi bir model gibi gözüküyor. Peki şimdiki fiyatını hak ediyor mu?
Alternatifi de Wraith Prism var da soğutur mu konusunda kararsızım biraz.
Bütçeye ~300TL diyelim. Kasa RGB Lit 100, anakart ise B450M-K II.
@BerkayZ87 @Sir Benjamin Fikir ve önerileriniz benim için değerli.

Ryzen 3 3100'e OC yapma isteğim olduğu için bir soğutucu almaya karar verdim. Bütçeme uygun t6'yı buldum, biraz baktım önerilen iyi bir model gibi gözüküyor. Peki şimdiki fiyatını hak ediyor mu?
Alternatifi de Wraith Prism var da soğutur mu konusunda kararsızım biraz.
Bütçeye ~300TL diyelim. Kasa RGB lit 100, anakart ise B450M-K II.
@BerkayZ87 @Sir Benjamin fikir ve önerileriniz benim için değerli.

Snowman T6 ulta kullanıyorum çok iyi soğutucu gerçekten işlemcim Ryzen 5 3600 boşta 39 derece yüklerde 60 derecelerde yayın açarsan 70 derecelerde 75. tabi benim aldığım zaman 150 tl idi

Eskiden F/P idi ama artık pek sayılmaz.

Bunlara bakabilirsin:

OC potansiyelini denedin mi hiç? T6 alınır da şimdi OC için alırsın ama beklediğin OC'yi yapamazsın boşa 300 TL harcamış da olma.
Doğru, onu unutmuşum. Belirli testler mi yapmam gerekiyor yoksa yavaş yavaş GHz ve voltaj arttırıp mı denemek lazım. Şu an evde değilim maalesef 1-2 güne geçeceğim.

Airflow konusunda avantajlı olabilir, Wraith Prism havayı direkt içeri üflüyor (işlemciye doğru) T6 egzoza doğru eğer fanı ayarlarsan.

Eskiden 190 TL falanken daha iyidi, şimdi kötü artış yaptı. Bloğu iyi bir soğutucu, fanları da kötü sayılmaz pek. Performansı kötü değil neyse ki.

Doğru, onu unutmuşum. Belirli testler mi yapmam gerekiyor yoksa yavaş yavaş ghz ve voltaj arttırıp mı denemek lazım. Şu an evde değilim maalesef 1-2 güne geçeceğim.
Eve geçtiğinde OC konusu aç, bakarız.
Eskiden F/P idi ama artık pek sayılmaz.

Bunlara bakabilirsin:
HD3.0 destek olarak kötü. Micro ATX anakartlarda veya iç hacmi dar kasalarda egzoz fana çarpabiliyor ve RAM'lere temas ediyor yani sistemdeki RAM'lerin boyutunun küçük olması gerekiyor. Ek olarak 3 tane 9cm fan 2 tane 12cm'ye göre daha sesli çalışır. Ben almazdım bu kadar dezavantaj varken.

Şöyle bir tecrübem olmuştu sıcaklık stres testlerinde dahi 66'yı geçmemişti. 4.4 ghz felan yapınca 72-74 civarı olmuştu sanırım onu yazmamışım. Bu konudan sonra bayağı uğraşmıştım fakat sıcaklıkla ilgili hiç sorunum olmamıştı.

Airflow konusunda avantajlı olabilir, Wraith Prism havayı direkt içeri üflüyor (işlemciye doğru) T6 egzoza doğru eğer fanı ayarlarsan.

Eskiden 190 TL falanken daha iyiydi, şimdi kötü artış yaptı. Bloğu iyi bir soğutucu, fanları da kötü sayılmaz pek. Performansı kötü değil neyse ki.

Sadece T6'nın fiyatı artmadı ki yanlış düşünce bence hala fiyat performans sayılabilir zaten T6 150 tl civarlarındayken 300 400e kaliteli markaların soğutucuları vardı aynı hesap yani şu anki 150likler T6 ya yaklaşamaz.

Sadece T6'nın fiyatı artmadı ki yanlış düşünce bence hala fiyat performans sayılabilir zaten T6 150 TL civarlarındayken 300 400'e kaliteli markaların soğutucuları vardı aynı hesap yani şu anki 150'likler T6'ya yaklaşamaz.

Burayı biraz daha anlayabilmemiz için alım gücüne vs bakmamız lazım, F/P kavramı alım gücüne de bağlı olarak değişiyor malum.

Zamanında o 150'lik soğutucular da 70 TL falandı. Ben basit örnek Snowman M200.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı