Ryzen 3 3100'e OC yapma isteğim olduğu için bir soğutucu almaya karar verdim. Bütçeme uygun t6'yı buldum, biraz baktım önerilen iyi bir model gibi gözüküyor. Peki şimdiki fiyatını hak ediyor mu?
Alternatifi de Wraith Prism var da soğutur mu konusunda kararsızım biraz.
Bütçeye ~300TL diyelim. Kasa RGB lit 100, anakart ise B450M-K II.
@BerkayZ87 @Sir Benjamin fikir ve önerileriniz benim için değerli.
Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve modelleri ile n11'de. Uygun fiyatlı Soğutucu & Fan çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.n11.com
Doğru, onu unutmuşum. Belirli testler mi yapmam gerekiyor yoksa yavaş yavaş GHz ve voltaj arttırıp mı denemek lazım. Şu an evde değilim maalesef 1-2 güne geçeceğim.OC potansiyelini denedin mi hiç? T6 alınır da şimdi OC için alırsın ama beklediğin OC'yi yapamazsın boşa 300 TL harcamış da olma.
Eve geçtiğinde OC konusu aç, bakarız.Doğru, onu unutmuşum. Belirli testler mi yapmam gerekiyor yoksa yavaş yavaş ghz ve voltaj arttırıp mı denemek lazım. Şu an evde değilim maalesef 1-2 güne geçeceğim.
HD3.0 destek olarak kötü. Micro ATX anakartlarda veya iç hacmi dar kasalarda egzoz fana çarpabiliyor ve RAM'lere temas ediyor yani sistemdeki RAM'lerin boyutunun küçük olması gerekiyor. Ek olarak 3 tane 9cm fan 2 tane 12cm'ye göre daha sesli çalışır. Ben almazdım bu kadar dezavantaj varken.Eskiden F/P idi ama artık pek sayılmaz.
Bunlara bakabilirsin:
Gametech Freezer HD3.0 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Gametech Freezer HD3.0 İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gametech Freezer HD3.0 İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 749,90 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Raijintek THEMIS EVO 4 Adet Isı Borulu, PWM Fanlı Intel & AMD Uyumlu Yüksek Performans İşlemci Soğutucu | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }www.teknobiyotik.com
Airflow konusunda avantajlı olabilir, Wraith Prism havayı direkt içeri üflüyor (işlemciye doğru) T6 egzoza doğru eğer fanı ayarlarsan.
Eskiden 190 TL falanken daha iyiydi, şimdi kötü artış yaptı. Bloğu iyi bir soğutucu, fanları da kötü sayılmaz pek. Performansı kötü değil neyse ki.
Sadece T6'nın fiyatı artmadı ki yanlış düşünce bence hala fiyat performans sayılabilir zaten T6 150 TL civarlarındayken 300 400'e kaliteli markaların soğutucuları vardı aynı hesap yani şu anki 150'likler T6'ya yaklaşamaz.