Snowman T6 fan çalışıp duruyor

vok23

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar benim Snowman T6 model bir CPU soğutucum var. Soğutucunun bir fanı sorunsuz çalışıyor fakat diğer fan bilgisayarı açtığımda sorunsuz 1-2 saniye dönüp zorlanarak (tık tık tık şeklinde ses geliyor) duruyor. Bu esnada 2. fan dönmeye devam ediyor. Ben rulmanın dağılmasından şüphelenmiştim ama fanı parmağımla döndürdüğümde zorlanmadan dönebiliyor. Sizce sorun nedir? Ve eğer fan tamir edilemeyecek durumdaysa yeni bir soğutucu almak zorunda kalmadan nasıl fanı değiştirebilirim? Şimdiden teşekkürler.

Hocam çok da büyük bir problem değil yeni bir fan alarak çözebilirsin ama almadan önce fan kablolarını çıkarıp takmayı deneyin belki temassızlık yapıyordur.
Ya da BIOS'tan fanlar gozukuyor mu bakın.

Hocam çok da büyük bir problem değil yeni bir fan alarak çözebilirsin ama almadan önce fan kablolarını çıkarıp takmayı deneyin belki temassızlık yapıyordur.
Ya da BIOS'tan fanlar gozukuyor mu bakın.

Hocam BIOS'ta sanırım fan gözüküyor çünkü fan durduğu için BIOS ekranında hata alıyorum 0 RPM gösterdiği için bilgisayarı açmıyorum. Ayrıca bence donanımsal bir şey olması daha muhtemel çünkü elimle PC açıkken fanı döndürünce tekrar döner gibi olup zorlanarak duruyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…