Snowman T6 Ultra Kule tipi soğutucu montajı ve demontajı nasıl yapılır?

Anlatmak istediğiniz şeyi anladım. Benim hava akışı soldan sağa böyle olurken:
< >> <<<
Bu şekilde yapmamız gerek:
< << <<<

Yalnız çizdiğiniz plastik kaldırma olayını tam anlayamdım. Direk fanı söküp, yerlerini değiştirsem olmaz mı?

Plastik kaldırma yok. İlk attiginiz fotografta fanlari tutan ince teller var. Onlar fani tutuyor işte. Onu yerinden çıkartacaksınız. Fanın yönünü düzeltip tekrar takacaksınız fanları tutması için.
Dediğiniz ok işaretlerini de anlamadim. Arkadaki fan olmasi gerektigi gibi duruyor. Üstte çıkıntı gibi bir şey var fanlarda oradan anladım. Siz bilgisayar basina gecince dedigimi daha iyi anlarsiniz. Tornavida falan kullanmayacaksiniz yani.

Fanları tutan beyaz metal kollar var onları diyorsunuz herhalde. Anladığım dediğinizi.

Ok yönü ile attığım mesajda hava akışı yönünü demek istedim, resimde de ekledim.

Fanı sökmeden bunu yapabilirsek eğer çok sevindim açıkçası. Yarın deniyip sonucu söyleyeceğim size.
Birde fan sökme işlemi zormu yani metal çubukları kaldırınca hemen geliyor değil mi, zor bir şey değil galiba?

Dosya Ekleri

• IMG_20240807_221546.jpg
    167,8 KB · Görüntüleme: 25
Zor değil. Umarim anlatabilmisimdir.

Yada direk 1 fan ile 2. Fanın yerini değiştirsem olur değil mi?

Evet. 1 numaralinin da fotografini atarsiniz yine ama dogru gibi o.
Fanın üstünde 4 tane çarpraz plastik varya hocam en başta attığım resimde. Kule tipi fanın, egzoz fana bakan kısmında ki fanında o 4 plastik yoktur.

Niye 2 tanesini degistiriyorsun ki birini cikar ters cevir tak işte hocam ikisini cikarip niye takiyorsun?
O zaman 4 plastik yoksa arkadaki doğrudur evet.

Niye 2 tanesini degistiriyorsun ki birini cikar ters cevir tak işte hocam ikisini cikarip niye takiyorsun?
O zaman 4 plastik yoksa arkadaki doğrudur evet.
Hava akışı yönü bu şekilde olması lazım değil mi hocam?
Ondan dolayı sordum.

Dosya Ekleri

• IMG_20240807_223714.jpg
    168,7 KB · Görüntüleme: 30
Son düzenleme:
Sağdan havayı aldı kule tipi fan, o havayı solda ki fanla dışarı atacak, egzoz fanda tüm havayı dışarı alması lazım değil mi?
Hocam soldaki fanla sagdakinin aldigini disari atacaksa bu koca araba radyatörü gibi bloğu ortaya niye koymuşlar sizce?
2 fan da bloğa üfleyecek ki işlemci soğusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…