CyHan_Atalay

Decipat
Yer
Türkiye, Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ASUS PRIME H610M-K D4
Ekran Kartı: ASUS RTX 2060
İşlemci: Intel i5 12400f
Ram: 16GB (8X2) Corsair
Depolama Birimi/Birimleri: 500GB Adata Legend 700 ve WD 1,5TB Harici HDD
Meslek
Öğrenci
Sonbahar indirimlerinde şu an için SnowRunner + Ready or Not sepetini almayı düşünüyorum. Lakin araç simülasyon oyunlarını tümden sevdiğim için piyasada hangi bu türde oyun varsa bakıyorum. Mesela yeni çıkanlardan bir tanesi Roadcraft var. Lakin yine çoğu yeni oyunda olduğu gibi çok beğenilmiyor. Özellikle eski simülasyon oyunlarına karşın. Peki sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ready or Not için ekibin var mı? Tek başına oynayacaksan hiç bulaşma. Yapay zeka takımıyla oynamak gram sarmıyor. Rastgele gireceğin sunucularda da ne kadar uyumlu olursunuz tartışılır. Öbür oyunlar da ekiple güzel olur ama türü seviyorsan tek başına da oynanır. Bu arada ikisi de gayet güzel oyunlar. Snowrunner daha çok zorlu arazi koşullarında A noktasından B noktasına ulaşmaya çalıştığın araç sürüş mekaniği üzerine kurulu bir oyun. Roadcraft iş makinelerinin kullanımını da mekaniklerine eklemiş daha çeşitli bir oyun.

Mesajı attığın vakit okuldaydım şimdi gördüm. İlk öncelikle oyunları tek tek yazdığın için ayrı teşekkür ederim.

Ready or Not için apayrı bir konu açmıştım. Lakin yorum yapan bazı kişileri de tek oynamak baya sarmış. Tabii ekiple oynamak çoğu oyun için daha keyif verebiliyor orası ayrı. Lakin diğer yandan da Ready or Not'ta kafa dengi insan bulmakta lazım. Mesela ben hard rp yaparak ilerlerken arkadaşım CS'de peek atar gibi oynarsa yine sıkıntı

Snowrunner ve Roadcraft'ın nasıl oyun olduğunu az çok biliyorum. Yani baya oynanış videolarını izledim ama RoadCraft'a yorum yapan kişilerden de bazıları oyunu beğenmemiş. Snowrunner'ın yanında RoadCraft Arcade gibi kalıyormuş. Sen RoadCraft ve Snowrunner yani ikisini de oynamış mıydın? Tekrardan teşekkür ederim.

Ready or Not konusunda CS oynar gibi oynayan bir ekip arkadaşına sahip olduğumdan ben de az çekmedim. Gerçekten oyunun temposuna uyum sağlayamayan, tek amacı kill almak ve gördüğünü vurmak olan adamlarla oynamak oyun zevkini çok aşağı çekiyor. Şahsen ben hem ekiple hem de yapay zeka ile oynadım. Ekip sayısı çok düşükse tam sarmıyor. Yani oyun adil hissettirmiyor. Koca haritayı iki kişinin bitirmeye çalışması yoruyor. Dört veya beş kişi olunca bölümlere çok daha karmaşık ve koordinasyon gerektiren şekillerde yaklaşabiliyorsun ve bence oyunun asıl zevki burada. Zaten haritalar da ona göre dizayn edilmiş. Kontrollü bir ilerleme için birçok noktada iki kişi yetersiz kalıyor. Yapay zeka ile oynarken sana tam bir kadro verildiğinden taktik çeşitliliği bol oluyor ama o da çok zahmetli. Her adımda emir arayüzünden tek tek talimat vermen gerekiyor. Bir noktadan sonra oyunun temposunu aşırı yavaşlatıyor.

Öbür oyunlara gelecek olursak Snowrunner'i çıktığı dönem 10 saat kadar oynadım. Öncesinde Mudrunner'de çok vakit harcadığımdan çabuk sıkılmıştım gerçi. Oyun çok daha detaylı ve gelişmiş ama mantık olarak aynı oyunu oynuyorsun. Peş peşe benzer tarzda oyunlar çabuk bayıyor. Roadcraft'ı ise bir arkadaşımda çok kısa deneyim ettim, onun dışında internetten izledim. Sürüş mekanikleri olarak kesinlikle Snowrunner daha zorlayıcı ve arazinin şartlarını dibine kadar hissettiriyor. Sırf bir aracın sapa bir yerde mahsur kaldığı için haritanın öbür ucundan onu kurtarmaya başka araç getirmen gerekiyor veya yerine göre 30-40 metrelik mesafeyi gitmek dakikalar sürüyor filan. Şuradan gitsem yol çok kısalır ama saplanırsam yarım saat kaybederim ikileminde kalmak çok iyi. Oyunun ana odağı bu olduğu için normal tabi. Roadcraft sürüş konusunda kesinlikle bu kadar zorlamıyor. Buraya saplanır kalırım korkusunu pek yaşamazsın. Ancak araç fizikleri olarak ikisi de gayet iyi bence. Sadece Snowrunner daha iyi. Yani öyle dibine kadar araç simülasyonu deneyim etme hedefin yoksa ikisi de tatmin edici seviyede gerçekçiliğe sahip.

Mükemmel bir detaysın vallah ya. Bu konu için tam aradığım kişiymişsin. Detaylı anlatımın için sağ olasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…