SNR ayarı yapılabilen Türk Telekom destekli modem önerisi

bıldırcın

Kilopat
Merhaba. Türk Telekom'da yaşadığım yoğun CRC sebebiyle modem değiştireceğim. Belki sorun modemdedir diye. Güncelde DSL-AC51 kullanıyorum TurkNet'ten aldığım modem. DSL AC-51 gibi SNR ayarlanabilen ve Türk Telekom destekli (müşteri hizmetleri veya saha ekipleri modem değerlerine baktığında anlayabilsin aksi halde müşteri modemi olarak gözüküyor panellerinde)
SNR ayarlı istememin nedeni ise CRC olduğunda SNR arttırıp CRC düşürmek. Güncelde milyonlarca CRC alıyorum. Ankastreden bana gelen kabloyu değiştireceğim. Saha dolabıyla aramda 250 metreden fazla var ve 50 MB alıyorum.
Ayrıyeten 25-30 metre için CAT6 kablo önerisi alınır.

Modemden olduğuna emin misin? Yakın zamanda CRC yüzünden sürekli internetim de kopma oluyordu iç tesisatı yeniledim CAT6 ile SNR Margin değerim arttı daha kaliteli hale geldi. Bende modemde hata var diyordum ama modem sağlammış. Daha sonra Türk Telekom'u arayıp PORT değişikliği yapın dedim yaptılar bir de Lokal kabloda sorun varmış onu da değiştirdiler sorun çözüldü.

Telekomda müşteri modemi olarak gözüküyor. Ben olmasa bile yenileyeceğim zaten 2. el alıcam. Turk telekomun sattığı tüm modemler destekleniyomuş. Ankastreden evimede cat6 çektireceğim. Boşta port yokmuş öyle dedi saha ekibi. 24 milyon CRC var dedim CRC ye bakıp bana bu birşey ifade etmiyor dediğinde boğazına sarıldım beynimin içinde bir an. Bu iş çözülmezse bütün ankastrelerin kablolarını bir gece keseceğim. O zaman kabloları açıkta bıraktırmayıp yeraltından fiber getirecekler. Namus meselesine döndü bir nevi
Adamın canıyla oynuyolar resmen dokunuyor bu heriflerin böyle ilgisiz olması. Benimde %55 im katarlı olsaydı benimde umrumda olmazdı hiçbirşey.

Keenetic hopper DSL öneririm.

Şu modem iyi bu arada.

Tamamdır bakayım fiyatı uygunsa alayım. SNR ayarı yapıp hızımı azaltabiliyor muyum bu modemden? O ayar biraz önemli benim için. Aslında çokta önemi yok crc olursa hız düşecek ve ben ekip çağırıcam gene görücekler. SNR destekleyip desteklemediğine nereden bakabiliriz bu modemin hocam?

Onu arayıp sor bence Türk Telekom'a.

CRC düzelmiş gibi sanki.
1 saat 40 dakikada 4 crc ve teker teker artıyor. 5-6 saate belli olur hocam inşallah düzelmiştir
bu sefer geçenki seferden daha çok umutluyum. Port değişikliğinin düzeltmesi lazım çünkü son noktası işin.

0 gün 3 saat 34 dakika 33 saniye

hocam bu portta daha az crc üretiyor sanki @Tesla Bobini
milyonlara ulaşmazsa buna ayar çekip kullanırım. ankastreden gelen kabloyu hala değişmedim.

bu sefer milyonlarca artmadı birden 20 bine kadar hızlı geldi sonra yavaşladı şuan çok yavaş artıyor. 100 er 100 er.

bu sefer milyonlarca artmadı birden 20 bine kadar hızlı geldi sonra yavaşladı şuan çok yavaş artıyor. 100 er 100 er.

reset attım 40 bin deyken ve daha olmadı hocam bekliyorum şuan. modemden mi acaba ya

CRC düzelmiş gibi sanki.
hocam geçmiş olsun benim işim ahiretlik oldu artık..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…