SNR değerim düştü

Bladest

Kilopat
Daha fazla  
TurkNet kullanıyorum. Alabileceğim maksimum hız 85Mbit olduğu için 35 Mbit paketten 100Mbit pakete geçtim. Geçiş sonrası 25 olan SNR değerim 7'lere düştü. İnternetimde anlık yavaşlamalar yaşıyorum. Bunun sebebi aldığım veri oranının maksimum veri oranından fazla olması mı? Hızımı 80Mbit'e sabitlersem bu sorun düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Snr(Hat gürültüsü) Alınan hıza bağlı olarak elbette değişiyor.Hattınızın hızı yükseldikçe,hızın oranına göre snr değeri de düşer.Stabil bir internet için snr değeri minimum 10-15 olmalıdır.Bu değerler altındaki hatlarda zaman zaman kopma meydana gelebilir.Hız yükseldikçe internet hattınıza yük bindiğinden bu sorunlarla karşılaşmanız mümkündür.En basit çözüm olarak aldığınız hızı düşürebilirsiniz.İnternet servis sağlayıcınızı arayarak hızınızı kademeli olarak düşürmenizi tavsiye ederim.İlk etapta 80 veya 75Mbps'e kadar düşürmenizi öneririm.Bu hızlarda internet hattınızda yine kopmalar olursa malesef biraz daha düşürmeniz gerekecektir.Bunun yanında aklınızda soru varsa sorun yardımcı olmaya çalışayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…