SNR değerleri düşük

Şevket Keskin

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, başlıkta da gördüğünüz gibi SNR değerlerim düşük. Sorunun kabloda mı yoksa başka bir yerden mi olduğunu öğrenmek için Türk Telekom'a başvurabilir miyim? Ya da başka bir dış kaynak gelip gerekli ölçümleri yapıp "evet, sorun burada" diyebilir mi?
ISS: TurkNet.
Hat değerlerim.

Evime gelen kablo.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kopma veya CRC fec sorunu mu yaşıyorsun neden SNR in düşük olduğunu düşünüyorsun?

Kopma veya CRC fec sorunu mu yaşıyorsun neden SNR in düşük olduğunu düşünüyorsun?
bu değerlerden bahsediyorsunuz sanırım ama bunlardan pek anlamıyorum aydınlatırsanız sevinirim.
near-end FEC error fast: 22954
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 595
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
DSL uptime :4 days, 12:41, 36 secs
DSL activetime :0 min, 13 secs

Paket değişikliği yaptım. Değişiklikten önceki SNR değerlerim down 18, up 17 idi. Lakin 75'lik pakete geçiş yapınca SNR değerlerim down 8, up 14 oldu ve bufferbloat testlerinde inanılmaz yükselişler yaşandı. Sırf bu yüzden router alıp OpenWRT kurup SQM üzerinden değerleri düzeltmeyi düşünüyordum. Lakin sorun başka bir yerdeyse, masraf yapmadan önce onu bulmak istiyorum.

Son düzenleme:

4 günde 22K fec 590 CRC düşük bir değer hatta değer bile değil kopma sorunu da yaşanmadığına göre sorununuz DSL kaynaklı değil.

Ayrıca hız yükselirse SNR düşer zaten hız ve SNR doğru orantılıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…