SNR Margin, Attenuation ve diğer modem hat değerleri nasıl?

fabbu

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 | RTX 4060 Ti Ghost 8GB | G.Skill Ripjaws V (4x8) 32 GB 3600MHz | Gigabyte B550 Gaming X V2 | Kioxia Exceria PRO 1 TB | Thermaltake S200 TG 650W 80+ | Windows 10 Pro.

HyperX Alloy Core | HyperX Pulsefire Haste | HyperX Cloud II | AOC 24G4X
Merhaba, bu değerler nasıl? Hızda bir sorun yok ancak internet ağır hissettiriyor, iyileştirmek için neler yapabilirim?

SNR download sınırda hat zayıflaması bir tık yüksek. Kopma sorunu veya CRC sorunu yaşamıyorsanız böyle kalabilir.

İnternet hizmeti aldığınız firmayla görüşmeniz gerekir. Portunuzun çıkış gücü olması gereken değerlerin altında.

SNR download sınırda hat zayıflaması bir tık yüksek. Kopma sorunu veya CRC sorunu yaşamıyorsanız böyle kalabilir.
Kopma yok ama özellikle wifida iken çok ağır hissettiriyor video açması vs.
Tam bunu yazarken anlık bir kopma yaşadım ethernetle bağlı olmama rağmen

İnternet hizmeti aldığınız firmayla görüşmeniz gerekir. Portunuzun çıkış gücü olması gereken değerlerin altında.
Turknet kullanıyorum. Destek kaydına "İnternet hızım normal görünüyor ancak SNR Margin değerlerim olması gerekenin çok altında" yazdım az önce. Portumun çıkış gücü olması gerekenin altında diye ekstra belirteyim mi?

Sorunun çözümü için görsel ile belirtmeniz sizin yararınıza olur. Hattınızda kopma olmaması için SNR değerini yüksek tutmanız gerekir. Bunu da tesisatı yenileyerek ya da tesisatta sorun yoksa hızınızı düşürerek gerçekleştirebilirsiniz.

Turknet'in şu yanıtı sonrası kesilme, ağırlık vs kalmadı. İlginç, ne yaptı da düzeldi acaba.
Merhaba *** Bey,
Sizi aradım fakat ulaşamadım. Hattınıza uzaktan bir güncelleme işlemi gerçekleştirdim. 5-10 dakika içinde kopmalarınız gerçekleşecek sorununuz devam etmesi durumunda destek kaydı içerisinden bizlere ulaşabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.
İyi günler dileriz.

Hat değerlerini kontrol ettiniz mi? Önceki hat değerleriyle sonraki hat değerleriyle fark var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…