Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da yazdığım gibi bayağıdır bu sorunla karşı karşıyayım.
TT'nin verdiği ZyXEL VMG3312 B10b modemi uzunca bir süre kullandıktan sonra TT'nin otomatik yaptığı güncelleme sonrası modemi bozduğunu düşünerek yerine vMG1312T20b modem almıştım. Aldığım bu modemde bir süre sonra SNR margin değeri 1-2 seviyelerine düşüp internette kopma yapıyordu.
Sürekli bu durum yaşanınca kronik arızalı olduğunu düşünüp bir kenara koydum ve VMG3312 modemi eski sürüme döndürüp kullanmaya devam ettim. Bugün yeni aldığım TP-Link V400 modemi taktım. Kısa bir süre sonra aynı vmg1312'de olduğu gibi SNR düşüyor ve internet kopuyordu. Sonra ChatGPT ile bir takım tartışmalar ayar denemelerinden sonra şunu fark ettim. VMG3312 B10b otomatik olarak Annex B modu seçili olarak çalışıyor ayarı değiştiremiyoruz.
VMG1312T20b ise otomatik olarak annex a modunda çalışıyor ve yine ayarı değiştiremiyoruz. TP-Link Archer V400'de ise annex a ve Annex B olarak seçilebilir iki seçenek var. V400'ün ilk olarak kurulumunu annex a ile yaptım araştırdığıma göre böyle seçmem gerekiyormuş çünkü.
Daha sonra Annex B modunu seçip denemeye başladım. Yaklaşık 2 saattir gözlemliyorum henüz daha kopma olmadı SNR değeri 7.9 ile 7.7 arasında gidip geliyor.
Demem o ki sanırım tek sorun buydu ( umarım). Eğer aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa ve annex mod ayarını yapabiliyorlarsa denesinler umarım sorununuzu çözer