snR margin nasıl iyileştirilir?

Makaleler
1
Hat değerlerim bu şekilde. Sizce nasıl snR margin değerini iyileştirebilirim? Bina 30 yıllık ve tesisat 2 tane bakır zil teli ile çekilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
SNR değerlerin gayet iyi niye geliştirmek isteyesin ki.

Hat zayıflaması santrale olan uzaklığınla alakalı. Benim maksimum 100-150 metre aldığım değerler 3.4 - 9 civarı.

SNR değerinde sorun yok. Hat zayıflaman yüksek. Santrale uzak olup olmadığını öğrendin mi?
Evet santral uzak bağcılarda ama mahallemin başındaki binalarda hat zayıflaması düşük ve 73 mbps hız alabiliyorlar. 2 bina ilerisindeki binada ise 8mbps ve hat zayıflaması yüksek.Hiçbirşey anlamadım bu konudan.

ADSL en çok mesafeden etkilenir. Yüksek hız alanlar VDSL kullanıyor. O da mesafeden etkilenir ancak ADSL kadar değil. 8Mbit'e geçmeyi dene.
Hocam şuan 4mbps kullanıyorum.Karşı komşum Türknete 76 tl veriyor ve oda 4 ü geçemiyor.Ama ping değerlerim çok iyi 20-30 arası. Sizce zil telini bırakıp cat7 çekmek bir işe yararmı?

Ping değerleri bir şey ifade etmez. Ayrıca TT kullanıyorsan değerlerin daha düşük olması lazımdı. CAT7 gereksiz, CAT6 çekebilirsin. Ancak çekmeden önce ankastre yakınlarında priz varsa modemini oraya tak, elektrikçi çağırıp direkt ankastreden modeme kablo çekip değerlerine bak. Düşme olmazsa boşuna kablo çekip masraf yapmış olursun.

Elimde cat7 var şuan zaten bir masraf olmaz. Ankastrede kablomu bulamıyorum direk evdeki prize geliyor baya saklamışlar. Galiba en iyisi kablonet kullanmak olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…