SNR Margin ve Hız İlişkisi

obelisk

Kilopat
Merhaba, SNR değerimin neredeyse aynı olmasına rağmen alabileceğim maksimum hız neden değişiyor?

Gün içerisinde SNR değeri 26'ya kadar düşebiliyor. Bunun sebebi nedir?

Mesela EBA ders saatlerinde daha fazla kişi internet kullanıyor. Sebebi hat yoğunluğu. Ayrıca SNR margin ne kadar yüksek o kadar iyi. 26'ya düşmesi normal.

Mesela EBA ders saatlerinde daha fazla kişi internet kullanıyor. Sebebi hat yoğunluğu. Ayrıca SNR margin ne kadar yüksek o kadar iyi. 26'ya düşmesi normal.

Modem ayarlarından SNR Margin'i en yüksek değere yani 30'a aldım. İnternet hızım 36 mbps'ye düştü. SNR'yi 4 yaptım hızım 94 oldu. Marginin yüksek olunca iyi olacağına emin miyiz ?

Modem ayarlarından SNR Margin'i en yüksek değere yani 30'a aldım. İnternet hızım 36 Mbps'ye düştü. SNR'yi 4 yaptım hızım 94 oldu. Marginin yüksek olunca iyi olacağına emin miyiz?

Margin, diğer hatlar arasındaki desibelin ne kadar olduğunu gösterir. Ne kadar yüksek ise diğer hatlara oranla siz daha öncelikli olursunuz. Bu sayede internet kaliteniz artar. Düşürmeyin. Normali neyse onu kullanın. Düşürürseniz sık sık kesinti yaşanabilir ve sağlığınız düşer.
Modem ayarlarından SNR Margin'i en yüksek değere yani 30'a aldım. İnternet hızım 36 Mbps'ye düştü. SNR'yi 4 yaptım hızım 94 oldu. Marginin yüksek olunca iyi olacağına emin miyiz?

Şuraya bir bakın.

1 aydır 4dB'de kullandım hiç ama hiç bir sorun yaşamadım. Dediğiniz gibi en yükseğe aldım anında internet hızım düştü. Şimdi en düşüğe aldım ama otomatik 12 yazıyor.

Bu 4, yani en düşük seviye;

Bu da senin dediğin en yüksek değer;

Senin dediğinin yapınca internet hızımın yarısından fazlası gidiyor.

Margin değerlerinizi 15-20 arası sabitleyin o zaman. Gidip de 30 yapın demiyorum. Sonra DSL bağlantısı yok hatasını alırsınız pişman olursunuz. Ben söyleyeceklerimi söyledim. Anlayana.

Al bak. 50Mbps paket, 48down 5ping 7.6up. Bu değerlerle. İyi geceler.

Ulaşılabilir maksimum hız neye göre hesaplanıyor?

Ulaşılabilir maksimum hız neye göre hesaplanıyor?

Altyapının desteklediği kadar. Bakın siz siz olun bunu denemeyin. Hem ping artışı yapabilir hem de sağlıksız bir internete sahip olursunuz. DSL bağlantısı yok görünce de tek çözüm ekip gelecek bakacak. Zaten baktığı cihazda tüm değerler gözüküyor. Sizin yaptığınız da belli olur. Denemeyin. Sizin değerleriniz gayet iyi. Hiç sorun etmeyin.

Biraderim sen benim attığım fotoğrafa baktın mı ? Hat zayıflaması 4 seçmeme rağmen "12" gözüküyor. Yazımda da belirttim 12 olduğunu. Senin fotoğrafta da 12. Ee aynı işte. Neyin şovu bu ?

100 olan paketim de 94 alıyorum bende. Bir sorun teşkil etmiyor yani.

Yok ben müdahelede bulunmayacağım. SNR margin değerinin aynı olmasına rağmen ulaşılabilir hız fotoğrafta göründüğü gibi farklı çıkıyor. 1 ay sonra taahhüdüm bitiyor ve 100MBps tarifeye geçeceğim. Geçtiğim zaman altyapının desteklediği maksimum hızı almak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…