SODIMM RAM'ler arasındaki marka farkı fark yaratır mı?

aler0s

Hectopat
Merhabalar, Lenovo Y520 Oyuncu laptopım var. Zamanında alırken 8 GB RAM yeterli olur diye düşünmüştüm fakat şu an baya sıkıntı çekiyorum. Şöyle bir sorunum var: bilgisayarın anakartında sadece 2 tane slot mevcut, 4x4 olarak takmışlar yani 2 tane 8 GB almayı düşünüyorum. Ben bir kaç tane buldum fakat bugüne kadar hiç SODIMM RAM'lere bakmamıştım. Bilmediğim, ismini bile duymadığım çok fazla marka var. RAM'ler arasında aşırı bir fiyat farkı yok. Ben 4 tane buldum fakat hangisini almalıyım karar veremedim. Normal masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi laptop RAM'lerinde de marka farkeder mi? Bir de şu an 2400 MHz kullanıyorum, 2666 MHz'e geçmem gözle görülür bir fark yaratır mı? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Bulduklarım;

Son düzenleyen: Moderatör:
2666 MHz'e geçmeniz gözle görülür bir fark yaratmaz. Kullanım kılavuzunda 2400 MHz bellek diyor. Cihaz en fazla bu kadar frekans destekliyorsa, daha fazla alsanız da 2400 MHz olarak çalışır. Bilinen markaların belleklerinden iki tane alıp takarsanız sorun yaşamazsınız.

520.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı