Normalde oyunun 12 Haziran 2023'deki Ubisoft etkinliğinde çıkış tarihinin açıklanması bekleniyordu ve çıkış tarihi olarak Ağustos 2023 sızıntısı vardı. Şimdi bir söylentiye göre oyun Ağustos 2023'den Ekim 2023'e ertelenmiş. Yani oyun Spider- Man 2, Call of Duty gibi 70 dolardan satılacak olan ve tam oyun olan oyunlarla aynı zamanda çıkacak. Bu oyun 50 dolardan satılan bir yan oyun.
Oyun Hakkında:
AC Mirage, aynı eski AC oyunları(AC2, Brotherhood, AC4) gibi bir yapıyı benimseyecek. Yani 100 saat boyunca haritada gezip yan görev yapıp sonra karakter geliştirmeye odaklı gitmeyecek. 5- 15 saat arası sürmesi beklenen ve dev açık dünyası olmayacak bir oyun. Oyunda AC Valhalla'dan tanıdığımız Basim karakteri ile AC Valhalla'nın 20 yıl öncesini göreceğiz.
Benim beklentim var, çünkü en son Assasins Creed Syndicate serisinden sonra Origins Valhalla gibi oyunlarla tarz değiştirmişlerdi. Syndicate 2015 çıkışlı, aradan 8 sene geçmiş. 8 senede hem teknoloji daha da gelişti hem de bir çok eksiklerini ve ne olması gerektiğini artık daha iyi biliyorlar, eski tarzına dönüş yapacağı ve bu eksikleri kapatarak yeni teknolojilerden yararlanacakları için güzel bir oyun görebiliriz. Zaten çok çok mükemmel bir oyun olmasa bile hem isimden hem de eski tarza hasret kalmışlıktan oyun yine satacak.
Oyunun 50 dolar olması beni korkutan tek şey. Yoksa ben de umutluyum ama Ubisoft gibi bir firmanın bir oyunu 50 dolar yapması bence 5 saatlik bir oynanış süresi ve eski AC’lerden oynanış anlamında neredeyse hiç farkının olmaması anlamına geliyor. Umarım böyle olmaz.