Sözde kargo firmasından gelen sahte gönderi mesajı

Reu7

Centipat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : AMD R7 7800X3D
GPU: ASUS ROG STRIX 4080 16GB
MB : ASUS ROG STRIX X670E-F Gaming WiFi
RAM : GSkill Trident Z5 Siyah 16x2 6400Mhz CL32
SSD : Samsung 980 Pro 1TB
SS: LianLi Galahad AIO 360 Beyaz
PSU : ASUS ROG STRIX 1000W
CASE : NZXT H9 Elite Beyaz + 6 UNI Fan SL 120
Keyboard : Razer Blackwidow Chroma v3
Mouse : Steelseries Rival 650 Wireless
Headset : Steelseries Arctis Pro Wireless
Monitor : MPG321-QRF QD
Selam daha önce böyle bir şeyi görmemiştim ve şaşırdım. Sahibinden üzerinde Param Güvende ile sipariş verdim. Satıcı bugün PTT Kargo'ya teslim etti ve süreç başladı. Satıcı ile herhangi bir alakası olduğunu düşünmüyorum fakat adıma gerçekleşen kargo ve kargo şirketi bilgisini nereden elde ettikleri hakkında bir fikrim yok.
Görsellerde sırası ile bana gelen sahte bildirim, yönlendirdiği site ve gerçek PTT sayfasından kargo durumum yer almakta.
Yazım hataları ve çeviri hatalarından rahatlıkla sahte olduğu anlaşılabilir fakat konuya uzak kişiler kandırılabilir dikkat edin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bugün annemede geldi bu mesaj aynı site.

GÜNCELLEME: Dolandırıcılığı hangi adımda yapacaklarını merak ettim adres vs düzenleme sonrası 7.82TL ödemeli bir işleme yönlendirdi.
7.82TL için uğraşmayacaklarını düşündüğümden paparadan sanal kartı 1TL sınırlayıp tekrar devam ettim ve gelen mesajda asıl ücretin 7400KHD yani 25.800TL olduğunu gördüm.
Bu kısım da ayrı bir dolandırıcılık örneği internet üzerinde asla limitsiz alışveriş yapmayın !

Güzel dolandırıcılıkmış. Böyle linklere tıklamamamakta fayda var bu arada.

Güzel dolandırıcılıkmış. Böyle linklere tıklamamamakta fayda var bu arada.
Linklere tıklayın hocam ne olduğunu görün ve tecrübe edin. Link üzerinden bilmiyorsanız hiç bir işlem yapmayın, dosya indirmeyin, gerçek bilgilerinizi girmeyin.

Bugün annemede geldi bu mesaj aynı site.
Siparişte olan bir kargosu var mıydı?

Turkce hatalarina bak gulmekten oldum. %100 Dolandırıcı.

Hong Kong Dolarından dolandılırıcılık, tam olması gerektiği gibi, şikayet edebiliyorsanız edin.

Çok ilginç. Gambiyadan mesaj atıp Hong Kong'dan ürün mü sipariş ettiriyorlar? Ürünün parasını size ödetip, ürünü de kendi adreslerine göndertecekler herhalde.

Linklere tıklayın hocam ne olduğunu görün ve tecrübe edin. Link üzerinden bilmiyorsanız hiç bir işlem yapmayın, dosya indirmeyin, gerçek bilgilerinizi girmeyin.
Telefonunuz güncel değilse sadece linke tıklayarak virüs yüklenebilir telefonunuza, hem iOS hem Android’de açıklar var. Tabii güvenlik güncellemeleri son 3-6 ayda falan yüklendiyse sıkıntı yok diyebiliriz (büyük oranda).

Bazı siteler doğrudan indirme yapıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…