Sözel alanda ilk 70-100 bin zor mu?

Maceraciadam22

Picopat
Daha fazla  
Gastronomi ve mutfak sanatları bölümünü okumak istiyorum çok güzel bir üniversite derdim yok sadece lisans mezunu olmak istiyorum ve bu yüzden 70 bin ile 100 bin arası sıralama gerekiyor sözel için. Kendimi çok kasıyorum, stresleniyorum yani abarttığım kadar ulaşılması zor bir şey mi bu? Önerileriniz nelerdir? Nelere yoğunlaşmamı tavsiye edersiniz?

Girmek çok kolay, 20 tane TYT mat yapsan girersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışırsan halledersin dostum. Sözelde 100K´ya girmek, evet kolay değil ancak zor da değil, kısaca orta seviye bir çalışma ile girebilirsin.

Çalışmasına gerek yok, paragraf sorularını yapsın 2-3 tane coğrafya tarih tuttursa 5-6 tane mat yapsa giriyor zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır zor değil. Sadece sözelcilerin büyük kısmı TYT'de matematik ve fen gibi 60 soruluk kısmı ya boş bırakıyor ya da 2-3 net yapıyor, o yüzden kalan 60 soruda türkçe ve sosyal kısımlardan iyi bir başarı elde etmen gerekiyor.

Eğer ortalamanın az üstünde bile matematik ve fen çözebiliyorsan, rahatlıkla girersin ilk 70 bine. Hiç çözemiyorsan da girebilirsin ama elbette matematik ve fen eksiğinden ötürü daha iyi türkçe ve sosyal yapman gerekecek.

Matematik olmuyor diye biliyorum. Zaten 3 5 tane soru ile ilk 100K´da yer alamaz. Ortalama 40 net yapması gerekiyor.

TYT tüm alanlarda ortaktır. O yüzden matematik de fen de olur. Genelde sözelciler boş bırakıyor çözemediklerinden ötürü. Ama çözerlerse puanları daha iyi gelir elbette.

AYT için evet sözelden tercih yapacak bir adayın matematik çözmesine gerek yok.

Matematik olmuyor diye biliyorum. Zaten 3 5 tane soru ile ilk 100K´da yer alamaz. Ortalama 40 net yapması gerekiyor.
tabiki de matemaktik var hocam tyt ayt 2 farklı sınava girecek arkadaş tyt de mat çözmesi zorunlu ayt de kendi alanı olan sözel dersleri çözecek (temel yeterlilik taraması) (alan yeterlilik taraması)

ayrıca gözü kapalı girse 40 net yapar orta-kötü öğrenci netidir 40 net sadece tyt de yapması gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…