Sözel birisi lisede ne yapmalı?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben seneye liseye geçeceğim. Kafam çok karışık. Ciddi cevap verin. Benim sözelim ortalama- iyi ama sayısalım berbat. Anadolu lisesine gitmeyi düşünüyordum ama tanıdığım okumuş hatta doktor olmuş bir abi bana meslek lisesine git dedi araştırdım. Benim bilgisayarla aram çok iyi. Hani akıllı tahtada sorun olur bir çocuğu çağırırlar ya... İşte o benim. Ama yazılım bana göre karışık bir seçenek. Bildiğime göre proje tasarlıyorsun. Ama hiçbir fikrim yok. Atanırsam ne yapacağım ki? Zaten matamatiğimde kötü. Yazılım fikir gerektiren bir iş mi? Diğerlerine gelecek olursak. Şu an üniversite okumak zaten zor ve uzun. Bazıları meslek lisesine gitme hayatının hatasını yaparsın diyor. Diğerleri de tam tersini. Ne yapsam? Şu an 2. dönem başlamadı. Yazılıma başlasam çözerim. Ve meslekte zorlanmam gibime geliyor. Ama sorun şu yazılımda fikirlerinin olması gerek. Benim fazla yok. Ailem mesleğe gidip elektrik okumamı söylüyor. Oda olabilir ama... Ne bileyim. En son bir haberde öğrencinin elektrik akımına girdiğini duymuştum... Ne yapsam bilmiyorum açıkçası. Bana bilgi verin ve fikrinizi belirtin. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence bu kadar şeyi düşünmen için doğru zaman değil yazdığına göre daha LGS'ye girmemişsin şu an yapabileceğin en doğru davranış LGS çalışarak yapabileceğin en yüksek puanı yapmak olur.

Meslek lisesine gitmemen için bir sebep görmüyorum. Ama yine de iyi bir meslek lisesi hedefleyip güzel şirketlerde teknisyen olmanı tavsiye ederim. Meslek liseleri öğrenci kalitesinin çok dalgalandığı yerler. Düşük puanlılarında iyi bir arkadaş çevresi edinmekte zorlanıp açığa geçmek isteyenler oluyor.
Onun dışında yazılım apayrı bir konu, tercih döneminde daha fazla araştırırsın.

Arkadaş çevresi benim için önemli değil. Kimseye muhatap olmayan biriyim.

Üniversite hayalin varsa mesleğe gitme eğer yok ben üniversite okumak istemiyorum direkt çalışacağım diyorsan mesleğe gitmeni tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…