Sözel bölüm önerisi

salamancalar

Hectopat
Aklımda tarih bölümü olsa da değişebilir, erken diyebilirsiniz ama aklımda bir şey net değil. Yeni medya iletişim, çizgi film animasyon, gazeteceilik ilgimi çekti ama sizce hangi bölüm daha iyi olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim zaman diliminde Türkçe öğretmenliği hep sözelin en mantıklı tercihiydi.
Şöyle söyleyeyim 2.mezun senem ama ilk defa sınava çalışıcam hali hazırda berberlik sertifikasıda alıyorum bu sıralar ama üniversite okumak istiyorum, îş kaygım vs. Az olduğu için öğretmenlik gibi bir bölümü tercîh etmek istemedim

Madem çalışacaksın eşit ağırlık alanında çalış. Sözelde okuyan bir şey olamaz bu ülkede maalesef. Öğretmen olsan atanamazsın herkes atanmak istiyor.

Aklımda tarih bölümü olsa da değişebilir, erken diyebilirsiniz ama aklımda bir şey net değil. Yeni medya iletişim, çizgi film animasyon, gazeteceilik ilgimi çekti ama sizce hangi bölüm daha iyi olabilir?
Tarih okuyacaksan boğaziçi o olmadı ODTÜ haricinde okumak 4 yıl zaman kaybı olur. Yine iletişim fakültesi de aynı şekilde çok kaliteli üniversitelerde okuman gerekli.İş olanağı yüksek bölümler olan okul öncesi öğretmenliği, özel eğitim gibi bölümler ilgin varsa okunabilir. Ve eğer ingilizce okursan bu iki bölümü, yurt dışında çalışma fırsatların da oldukça fazla gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı