Sözel bölümden üniversiteye girecek birine tavsiyeleriniz nelerdir?

Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Sözel girecek biri için tavsiyeleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkanın varsa TM çalış bence. Yoksa da senin ilgin neyse ona yönel. Sözel de pek bir şey yok. Anca ilginin olduğu bölümü okuyup o ilgin sayesinde bıkmadan çabalarsan belki bir yerlere gelirsin. Yani sözel bölümlerden birine ilgin yoksa aşırı zorlanırsın hayatta. Örnek: Ben!

Halkla ilişkiler veya İletişimi önerebilirim. Özel sektörde aurası geniş olabiliyorlar.

İmkanın varsa TM çalış bence. Yoksa da senin ilgin neyse ona yönel.
"Çizgi Film ve Animasyon" hedefimden dolayı Sözel giriyorum. Oldukça ilgi duyduğum bir meslek dalıdır.

TYT'de yapabildiğin kadar Matematik yap, seni bayağı ileri atacaktır. Onun dışında Edebiyat'ı ihmal etme, ezberlerini yap.

TYT'de yapabildiğin kadar Matematik yap, seni bayağı ileri atacaktır. Onun dışında Edebiyat'ı ihmal etme, ezberlerini yap.
YÖK'ün sitesinden bölüme girmeyi başarmış kişilerin net ortalamasını inceledim. Genellikle TYT Matematik ve TYT Fen kötü iken sözel dersler iyi yapılmış.

Matematiğe (6 doğru yapabiliyorum) basit soruları çözecek kadar gelişip AYT Türkçe'ye abanmayı düşünüyorum.

Merhaba, istediğiniz bölüme girdiniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…