Sözel-EA bölüm için nasıl bir yol izlenmeli?

Siyun

Picopat
Daha fazla  
2007'liyim 2024 YKS tayfadan. 2024'te lisedeki birkaç arkadaşın kafasına uyup DGS ile tamamlarım deyip TYT girdim sadece tercih yapmadan mezuna bıraktım 2 yıl istemediğim için bir de DGS kontenjan az ve zormuş galiba rekabet çok diyorlar. Bu yılda her şey üst üste geldi işte saçma sapan birçok sorun anlatılmaz tam düzgün çalışamadım zaten 4.5-5 ay falan sizce 4 yıllık sözel bir bölüm mü (fen edebiyat fakültesi bölümleri, sosyal bilgiler falan ya da tutarsa eğitim fakültesi bölümleri) tercih edilmeli yoksa mezuna kalıp 2026 YKS'ye kadar TYT matematik&fen netlerini sabitleyip sosyaldede soru kaçırmayacak şekilde yaptıktan sonra biraz da AYT matematik öğrenmeye çalışıp (zor biliyorum ama işte 20-25 aşırı emek çalışıp verip yapılabilirse yani) 0'dan temeli sağlamlaştırayım oturtayım her şeyi diye düşünüyordum.

Bir de işte hem sözelci iken bir yandan eşit ağırlıktan gelecek puanla bazı yerler cepte olsun biraz da sayısaldan az iyi gelirse AYT fenle uğraşılır mı bilmiyorum zaten AYT matematik başlı başına sorun zaten bu sene 45-51 TYT 38-41 AYT 82 OBP ile sözelden bir şeyler bekliyorum, ikisinden de tahmini 65 soru falan çözdüm galiba. Sizce ne gelir? Galiba 400-500k kişi giriyordu sözelden zaten biraz da sınav saçma değişik geçmese güzel olacaktı ikisine de uykusuzluk girdim sınıf falan sesliydi sorular desen kafa karıştırıcı, süre alıcı, tuzaklı. TYT matematik yine temel 12 konu oturmuş olsa 10-15 net falan yapılırmış bazı yerler kolay bazı yerler zormuş. Biraz da 2-3 beleş net kaçırdım zaten o AYT edebiyat bitirdi beni 6 doğru yapıp değiştirdiğim soruular AYT tarih, felsefe falan da orta geçti. Bir AYT Coğrafya din fulledim galiba. Sizce ne yapayım?

Aile izin verirse kalıp tekrar dediğim gibi çalışayım (biraz da köy işleri falan var bir de aileye yardım etmem lazım biraz karmaşık ta aile ilişkilerimiz 2 abimle ayrı yerlerde yaşıyoruz zaten ama yakınız yani, sosyal medya, oyun falan yine bırakıp işlerimi görüp kendime 2-3 saat ayırıp geri kalanını ders çalışmaya bırakayım diyorum) kaynak falan alayım mı yani direkt 0'dan başlayacağım hepsine hatta matematiğe şenol hoca 0'dan başladım>bıyıklı 10 günde temel oradan>bıyıklı tyt>kenan kara 0 geometri>0 problemler diye gideceğim bir de işte matematiğin ilacı 345 mat falan almayı düşünüyorum. Fizik; altuğ güneş, Özcan aykın, VIP fizik. Kimya; meschen kimya, ferrum, görkem şahin. Biyoloji; doktor biyoloji, betül biyoloji, biosem bunlar arasından Özcan aykın, betül biyoloji, görkem şahini sevdim. Meschen dinliyordum biraz sıkıcı ve konuşması hoşuma gitmedi uykum geliyor gibiydi. Bir de sizce bu matematik, fen, dil bilgisi falan için çok para harcamadan işte hem soru, anlatım, tekrar olacak şekilde kitaplar, soru bankası var mı? Coğrafya'nın kodları & soner ardıç 1 kitap 3 kamp yeni çıkardıkları bu kitaplar gibi? Yani temel-orta ondan sonra biraz hafif zorlayan geliştiren net arttıranlardan yani bu sene alıpda öyle test çözmedim ezber, konu tekrarı, MEB ogm testleri, makale okuma falan gittim, az da paragraf çözdüm, Aker Hoca'dan dil bilgisi o kadar.

Dediklerimi Ege bölgesi Balıkesir ve çevre 6-7 şehirin üniversitelerinden değerlendirin, galiba ulaşım ve uzak olmasın diye belki Balıkesir Üniversitesi tercih edebilirim duruma göre ama yurtları falan nasıl bilemiyorum hiç gitmedim. Biraz da boş zamanlarımda 9-14 yaşımdan beri oynadığım satranç 2020 ve sonrası yüzünden yüz yüze ve Online büyük ölçüde ara verdiğim için geri dönmek istiyorum kulüplerden, okul turnuvalari, ilçe, il falan azda yöneltebilirsem hafif e-spor merakı var genç işleri işte futbol, satranç, oyun, ders çok sosyal birisi değilim zaten ortamlara girmem. (uzun oldu muhtemelen okumaz geçersiniz okuyup cevap verene de helal olsun)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok uzun okuyamadım, eğer psikolojinizde sıkıntı çıkmayacağını düşünüyorsanız ve aileniz karşı çıkmıyorsa mezuna kalıp yine çalışın. 1 sene daha emek verin ki geriye kalan 50 senenizi rahat yaşayasınız.

Sözel-EA için ise nasıl bir yol tercih edilmeli derseniz bence önce hangisini seçeceğinize karar verin. EA iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı