Sözel ilk 50 bin için TYT Matematik'e ihtiyaç var mı?

Dengim

Femtopat
Daha fazla  
Bu yıl 3 net yaptım matematikten. Çalışmadım yani. Sınavda basit görüp mantığımla çözmüştüm. Ama konuyu bilsem de dolambaçlı soruların mantığını anlamıyorum. İlk 12 konudan biri diyelim sormuşlar ama dolambaçlı şekilde, hikayeleştirmişler diyeyim mesela. Bu bana karmaşık geliyor.
Temelim yok diyebilirim. Matematiğe emek verip sınavda netlerimi artırabilir miyim? Bu tarz soruların mantığını kapabilir miyim? Yoksa bu "dolambaçlı" sorular doğru sayısına engel olur mu? Boşuna hiç matematik çalışmadan AYT sözele mi asılayım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Evet gerekiyor. Ama öyle 30 gibi bir net sayısı da değil he olursa tadından yenmez. Hemen hızlısından temel atma kampına başlıyorsun. Ben bıyıklı matematik ile attım (10 günde temel atma kampı) tercihim bu ama başka kamp ile de ilerleyebilirsin. Ardından problemler ile 15 20 net seviyesine gelinebilir güzel bir çalışma ile. Bende senin gibi 2 - 3 net bandındaydım bu kamp bitti 9 - 10 net ardından aynı hocamızın 55 günlük kamp ve problem kampına başladım. Şu an matematik netim 12 - 13 bandında daha zaman var sene sonuna kadar harika bir çalışma ile 30 bandına kadar çıkabilirsin 10 -15 net bana yetiyor burada kalsın deyip kendini orada da tutabilirsin.

Ne olursa olsun matematik önemlidir, ayrıca TYT matematik gayet yapılabilir bir ders yeter ki emek harca. Hedefin sözel 50K olmasın, sözelin konuları son 2 ay da rahat biter.

Hemen bir yks puan hesaplama sitesinden deneyebilirsin. Ayt sözeli çok iyi yaparsan 0 matematik ile bile ilk 20 bine girebiliyorsun (tabi iyi bir obp şartıyla)

Bir orayı incele derim.

Afedersin de 2023'te Koç Tarih bursluların TYT matematik ortalaması 23,5.

Afedersin de 2023'te Koç Tarih bursluların TYT matematik ortalaması 23,5.
Obp: 85

Tyt Türkçe: 33 doğru 7 yanlış
Tyt sos: 18D 2Y
Tyt mat: 0
Tyt fen: 0

Edebiyat: 20D 2Y 2B
Tarih: 9D 1Y
Coğrafya: 5D 1Y

Tarih2: 10D 1Y
Coğrafya2: 9D 2Y
Felsefe: 8D 3Y 1B
Din: 5D 1Y

Yerleştirme puanı: 432,976

50 bini feth etti. Surları yıktı geçti.

Saygılar.

(Aynı değerler ile kendin de deneyebilirsin)

@782673 bu arada baktım yazdıklarım ile ilk 10 bine girdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…