Sözelde 100 bine girmek zor mudur?

Shukurani

Hectopat
AYT'ye yeni başladım, edebiyat konusunda bayağı temelim var ama tarih ve coğrafya için çok temelim yok, umarım kalan zaman yeterli olur az kaldı sınava.

TYT netlerim 50-60 arası geliyor hala TYT'de eksiklerim var. AYT ile beraber deneme götürerek eksikleri kapatmayı çalışacağım, elimde bir sürü TYT denemesi var PDF falan var onları bitirmeyi düşünüyorum, her gün bir deneme şeklinde çalışacağım.

Hedefim çok yüksek değil, 50-100 bin arasına girsem yeterli olur ama daha yüksek yapmak içinde elimden geleni yapacağım.

Zamana bakınca stres oluyorum

Tavsiyeleriniz var mı?

İşinize karışmak gibi olmasın ama sözelde 100 bin yapmak kolay iş önemli olan o sıralama ile bir yere girebilmek. Bir bildiğiniz olduğunu varsayarak söylüyorum ki TYT netiniz oldukça yeterli. Edebiyatta da deneme çözüp biraz eksik giderin. Sosyalde çok çıkan konulara bir göz atın zaten felsefe ve din rahatça net getirecektir.

YKS 2022'de 1 milyon 5 bin gelen TYT'yi (matematik ve fen bilimlerinde neti yoktu) AYT sayesinde 110 bin civarına çeken bir arkadaşım olmuştu. Bu tip sıralamalarda AYT çok belirleyici olur. Bu yüzden AYT'yi de yükseltmeye çalışmanı öneririm. AYT'de Edebiyat ile Tarih 1'in yanı sıra Felsefe Grubu ve Din Kültürü kısmı da eleyicidir. Tarih 1'den gelen yanlışı Felsefe grubundan gelen doğruyla toparlayabilirsin.

Geçen yıl sözelde 100 bin gibi bir sıralama yapmıştım. Pek bir şey yapmana gerek yok bence sözel için.

Geçen yıl sözelde 100 bin gibi bir sıralama yapmıştım. Pek bir şey yapmana gerek yok bence sözel için.
Dostum ben de bu sene sınava gireceğim, açık öğretimden AUZEF tarih bölümüne yerleşmek istiyorum Lisans programına. Her yerden baktım sözelde 500.000-600.000 sıralama çok rahat yetiyormuş halen şaşkınım nasıl olur anlamak zor. Hem bu konuda net bir bilgi vermek hem de TYT ve AYT sınavlarında en kötü kaçar net çıkarmam gerekir bu konuya netlik kazandırmak için destek olursanız çok müteşekkir olurum.

Sınavın zorluğuna göre değişir ama TYT'den 60 net, AYT edebiyattan 12, tarihten 6, bir iki coğrafya yapsan OBP de 85 üstüyse çok rahat 100 bin civarı sıralama gelir diye düşünüyorum. Auzef tarih dediğin sıralamada alıyorsa yukarıdaki netlerden daha az bile yapmak senin için yeterli olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…