@LAPSEKİLLİ BIG SMOKE hocam, öneriniz var mı?
2-) DGS çok mu zor?
3-) En kötü ihtimal 2 yıllık Bahçe Tarımı seçip DGS ile 4 yıllık Bitki Koruma bölümüne geçmek istiyorum. Yapabilir miyim?
Merhaba, sınava öbür hafta sonu gireceğiz ve netler aşağı yukarı belli. Sözel seçim yapacağım, AYT matematikten önce toparlanması gerekenlere bakacağım. Sözele basarım odağı, matematikten daha iyi olur. Netlerim şu şekilde (en son olduğum deneme, yani branşlar karması):
TYT
Türkçe: 33D 4 y
Sosyal: 16D 4Y.
Mat: 8D 2y.
Fen: 3D 1y.
60 D 11y.
57.25 net oluyor.
AYT:
Edebiyat: 16D 5Y (24)
Tarih 1: 10D 0 y (10)
Coğrafya 1: 5D 1y (6)
Tarih 2: 8D 3y (11)
Coğrafya 2: 6D 5y ( bunu 8 doğrulara çıkarmaya çalışacağım.) (11)
Felsefe: 9D 2y (12)
Din: 5 D 0 y (6)
AYT matematik: 3D 0 y
62D 16y.
58 net oluyor.
OBP puanım da 378.
1-) sözelde önü açık bölüm var mı? Öğretmenlik düşündüm fakat doğuda görev yapma zorunluluğu var, ben bunu istemiyorum. Ne yapabilirim?
2-) DGS çok mu zor?
3-) en kötü ihtimal 2 yıllık bahçe tarımı seçip DGS ile 4 yıllık bitki koruma bölümüne geçmek istiyorum. Yapabilir miyim?
4-) 1.sorunun tekrarı gibi olacak ama, sözelde güzel neler var?
@Park Müdürü Benson hocam, öneriniz var mı? Şehir olarak Ankara'dan uzağa geçmek istemiyorum.
6 senelik gibi mi olacak yani?Tavsiye etmem. Bazı üniversiteler, doğrudan 1. sınıftan da başlatabiliyor. İki yıl kaybınız olacak. Üniversitelerin çoğunluğu 1. sınıftan başlatır.
Başka var mı? Gastronomi bayağı istiyor gibi ve yapabilir miyim emin değilim. İlahiyat benlik değil. Gastronomiye bir bakabilirim, diğer önerilerinizi de beklerim. Açıkta kalmak istemiyorum. Ek olarak diyelim DGS tuttu ve Ziraat Mühendisliği kazandım, dersler temel düzey matematik bilen birine aşırı zor olur mu?Sözelde önü açık bölüm olarak gastronomi ve ilahiyat gözüküyor. Gastronomide her yerde iş bulursunuz, o kesin.
Askerlik zor maalesef hocam. Düz tabanım ve başka hastalıklarım var. Normal askerlik görevimi yapabilirim ama, meslek olarak maalesef yapamam.Bence yok, bende sözelciyim Kara Harp Okulu tercih ettim mesela, illa kendini geliştirirsin bir şeyler yaparsın orası ayrı ama o kadar okul okuyup işsiz kalmayı düşündüm de, istemesem de askerlik tercih ettim.
6 senelik gibi mi olacak yani?
Başka var mı? Gastronomi bayağı istiyor gibi ve yapabilir miyim emin değilim. İlahiyat benlik değil. Gastronomiye bir bakabilirim, diğer önerilerinizi de beklerim. Açıkta kalmak istemiyorum. Ek olarak diyelim DGS tuttu ve ziraat mühendisliği kazandım, dersler temel düzey matematik bilen birine aşırı zor olur mu?
Yani baktım, 1.5 milyon falan istiyor 2 senelik bölümlere ve benim TYT 350-400 binlerde sıralamam. Değerlendirmek istiyorum.
Askerlik zor maalesef hocam. Düz tabanım ve başka hastalıklarım var. Normal askerlik görevimi yapabilirim ama, meslek olarak maalesef yapamam.
6 senelik gibi mi olacak yani?
Başka var mı?
dersler temel düzey matematik bilen birine aşırı zor olur mu?
O zaman 4 yıllık gitmeyi denerim, gidemezsem yok. Gastronomi bakarım bir.Evet. 3. sınıftan başlatan üniversiteler de olabiliyor da kesin değil, kesin olmadığı için 6 yıllık gözüyle bakılabilir.
Bizde aramaz öyle tanıdıklarÖğretmenliklerin hiçbirini tavsiye etmem. Atama sayıları ortada ve mülakat mağduru da çok fazla. İhtiyaçtan fazla öğretmen var. Özele gitseniz de verdikleri maaş, pek memnun etmeyecektir. Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı gibi bölümler kalıyor da bunların sonu da belli, işsizlik. Akademisyenlik için uğraşmanız gerekir ve üniversitelerin çoğunluğu kişiye özel kadro verdiği için tanıdığınız yoksa üniversiteye girmeniz zor.