Sözlü notları ile dersten geçilir mi?

Çiko777

Femtopat
Daha fazla  
Diyelim kimyadan girdiğim tüm notlar 45 oldu ancak sözlüm 100 falan geldi bu şekilde de ders notumun artması lazım, ders notum 50'yi geçerse sınavlardan 50'den az dahi alsam dersi geçip sınıftan da geçme ihtimalim olabilir değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan sınav ders ortalamanızdır. Sınavdan 20 alıp sözlülerden 100 alırsanız. Dersi yine geçebilirsiniz mesela. Tabii hocanın insafına bağlı bir durum. Bazı hocalar gıcıklıgına sınav notunun aynısını giriyor.

Olabilir ama sınavından 45 aldığınız derse 100 sözlü vermeyebilirler.

Neden vermesinler? Sözlü sınav notuna göre verilmez.

Gidin şikayet edin böyle bir durumda. Ben yaptım sınıfa müfettiş geldi herkes ifade verdi öğretmeni değiştirmişlerdi.

Ben takdiri sözlülerle alıyordum. Yani 1-2 puan belki de 3 puan aralıkla Takdiri kaybediyordum. Sözlülerim hep 100 idi. Öyle kazanıyordum 84-85 ortalama ile. Ben çok eskiden 90-95 falan ile geçiyordum. Rahat rahat takdiri alıyordum. (çok eskileri anlatıyorum) Orta okul'a geçince 90'ın üstünde ortalamam yoktu ve zor da olsa 2 dönem de takdiri almayı başarıyordum. Bu arada hocam geçersiniz sıkıntı yok.

Öyle demeyin hocam. Sınav notu neyse direkt onu sözlüye geçiren hocalar var. Dediğim gibi hocadan hocaya değişir.

Dediğim gibi. Şikayet edin. Derse katılım, defter düzeni vb. konu başlıkları üzerinden sözlü notu verilir.

Sözlü notu ülkemizde maalesef öğretmenler tarafından sopa olarak kullanılıyor. Çoğu hoca cezalandırma amaçlı sınav notu yüksek öğrencinin bile sözlü notunu düşük verip puanını kırabiliyor. Genelleme yaptım fakat ben bunları gördüm. Sorunun cevabı evet, sözlün yüksek olursa dersten geçebilirsin.

Hocalarla aranı iyi tut gördüğünde merhaba de nasılsınız de bir de sınavlardan alabiliyorsan 30 45 civarı al proje alabilirsen iyi olur eğer sınavı yapamıyosan kopya hazırla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…