Şofben açıldığında voltaj düşüyor

Çepnii

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, selamünaleyküm. Giresunlu olduğum için malum fındık geliyor. Köye gideceğim ama çok sıkıldığım için bilgisayarımı da götürüyorum (masaüstü). Her yıl olduğu gibi bu yıl da şofben açıldığında, sadece bizim evde değil diğer evlerde de açıldığında voltaj düşüyor. Ampulün ışığı gidiyor. Bu düşük voltaj bilgisayarıma zarar verir mi? Dediğim gibi her yıl oluyor ama bu yıl kafama takıldı yeni ekran kartı aldığım için.

Arkadaşlar, selamünaleyküm. Giresunlu olduğum için malum fındık geliyor. Köye gideceğim ama çok sıkıldığım için bilgisayarımı da götürüyorum (masaüstü). Her yıl olduğu gibi bu yıl da şofben açıldığında, sadece bizim evde değil diğer evlerde de açıldığında voltaj düşüyor. Ampulün ışığı gidiyor. Bu düşük voltaj bilgisayarıma zarar verir mi? Dediğim gibi her yıl oluyor ama bu yıl kafama takıldı yeni ekran kartı aldığım için.

Kısa devreye bilgisayar telefon tablet TV için özellikle kısa devreye sebep olur dengesiz voltaj.

Öyle bir dengesizlik varsa hiç götürmeyin hocam. Düzensiz voltaj yüzünden yanan ev aletleri bile var ki, sizin cihazınıza zarar verme ihtimali de yüksek.

Voltajda ani iniş çıkışlar risk taşır elbette, bilgisayarı geçtim herhangi bir elektronik cihaz için sakıncalı bir şey. Kesin olur ya da olmaz diyemem ama siz yine de riske girmeyin, belli ki tesisat kötü.

Anladım arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. 4 yıldır götürüyom. Bİldim bilesiye çocukluğumdan bu yana var. Bir sorun çıkmamıştı ama götürmeyeceğim galiba bu gidişle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı