Soğuk duş almak

Fearless0600

Decipat
Daha fazla  
Yaklaşık 4 senedir yazın 2, kışın 1 defa buz gibi suyla duş alıyorum. Aynı çılgınlığı yapan var mı?

Yaz aylarında soğuk suyla duş aldığım oluyor ama hiç buz gibi suda duş almadım. Denedim bir kere ama olmuyor. Kalp atışım çok fena artıyor ve düzgün nefes alıp veremiyorum. Kalp krizi geçirtecek gibi hissettiriyor.

Bi anda soğuk suyu bedenine vurduğunda reseptörlerin aklı karışıyor. Aslında sosyal medyada gördüğümüz insanlar bunu çok kez deniyorlar en sonunda alışıp video çekiyorlar.

En sağlıklısı bu ben de öyle yapıyorum.

Yapanlar hangi faydaları yaşadınız mental veya fiziksel?

Soğuk duşun etkisi var mı bilmiyorum ama fazla yemek yememe rağmen vücudum hep fit. Kışın grip dahi olmuyorum. Saçta kepek varsa götürüyor. Cilt kuruluğunu önlüyor. Kan dolaşımını düzenliyor.

Başlarda çok zor gelen ama alışınca vazgeçilemeyen şeydir kendisi. Lisedeyken kendimi öyle bir alıştırmıştım ki okul için uyandığım kış sabahında ılık suyla başlayan duş tamamen soğuk suyla biterdi. En az 2-3 dakika soğuk su altında duşumu bitirirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…