Soğuk Duş Almak

Soğuğa yakın ılık duş alırım. Gayet sağlıklıdır. Direnci de arttırır. Sağlık açısından da çok faydası vardır. Son 10 yılımı soğuk memleketlerde geçirdim zaten, sauna ve benzeri yerlere giremem asla çok bunalırım. O soğukluk içime işlemiş ki ben de öyle duş alıyorum.

Ben hep soğukta duş almaya çalışırım, sıcağı hiç sevmem çünkü ortaya alırım çıkmadan önce de en soğuğa alırım, o soğuğu hissedince kapatırım, bunu yapma sebebim zamanında soğuk duşun kalori(8 kalori) yaktığını duymuştum. O zamandan beri bu şekilde duş alıyorum.

Kendini yakmak isteyen sıcak duş, kendini ferahlatmak isteyen soğuk duş alsın. Soğuk duş tercihimdir.

Ben askerde alışmıştım bu duruma mecburiyetten ılık bile gelmiyordu su karakolda 60 kişiydik 10 kişi girdiğinde bitiyordu sıcak su. öyle böyle derken alışmıştık normal suya giriyormuşum gibi oluyordu ama sizin yaşadığınız duyguları yaşayamadım malesef.

Konu hortluyor ama hala devam ediyormusun dostum.
Hayatında ne gibi daha değişimler oldu bilmek isterim.

Şunları tetikliyor;
1-Zihnin berraklaşması, muhakemenin ve algıların berraklaşması.
2-Dinçlik.
3-Atiklik. (hem mental hem fiziksel)
4-Bir bardak Nescafe içmiş gibi olmak.
5-Konsantrasyon artışı

*Saçınız biraz olsun yağlı ise, soğuk su saçınızın temizlenmesine hiç yardım etmeyecektir.
*Soğuk suya dikkat edin, özellikle de spor yapmayanlar dikkat etsin, damarlarınızda dolaşım problemi varsa pıhtı atabilir.
*Soğuk su, damarları daraltır. Dikkat edin.
*Sıcak su, cilt gözeneklerini açar ama soğuk su tam tersini yapar.
*Kalbinizde sorun varsa dikkatli olun.
*Soğuk su, kalp atışlarını hızlandırabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…