Soğuk hasta yapar mı?

Arkadaşın söylemek istediğini anlıyorum, soğuğun hastalıklar üzerinde direkt etkisinin olduğu sanılıyor, oysaki direkt etkisi yok. Bunu yazmaya çalışıyor aslında. Hatası ise soğuğun faydalarını saymakla yapıyor. Yazdıkları kişiden kişiye değişir. Yetişkin mi? Bebek mi? Hasta mı? Gebe mi? Yani soğuğun X etkisi faydalıdır demek çok büyük yanılgı olur.

Soğuk insan vücuduna her türlü aynı etki ettiğini söylemek aslında ideal olacaktır temel olarak etkilerini ben fayda olarak belirttim zaten bebekler ve yaşlılar için farklı yan opsiyonlar gelişicektir bunlar büyük oranda "zarar" kısmında çıkacaktır

Soğuk insan vücuduna her türlü aynı etki ettiğini söylemek aslında ideal olacaktır temel olarak etkilerini ben fayda olarak belirttim zaten bebekler ve yaşlılar için farklı yan opsiyonlar gelişicektir bunlar büyük oranda "zarar" kısmında çıkacaktır
Aynı etki etmez. KG/ISI. Senin fizyoloji çalışman gerekiyor. Tıp fakültesi öğrencisi misin?

S
Saydıklarının neredeyse çoğu iyi şeyler değil. Kan dolaşımı hızlanması iyi değildir, stabil sinüs ritmi en iyisidir. Hücre yenilenmesini arttırmak iyi değildir ki kanser hücreleri hızlı hücre yenilenmesinden meydana gelir, soğuk bağışıklık sistemini güçlendirmez aksine düşürür. Hastalandığımızda neden ateşimiz çıkar? Bağışıklık iyi çalışsın diye. Sıcaklık düşerse bağışıklık da doğru orantılı düşer.

Soğuk, kendi başına hastalık yapmaz, soğuk su içmek hastalık yapmaz vs. Ancak vücudunda fırsatçı bir mantar, bakteri gibi patojenler sıcaklığın düşmesini bekler ve o zaman enfekte olur, onun için adı fırsatçıdır, soğuğu bekler.

Kısaca bizim için soğuk ya da sıcak faydalı değildir, her ikisi de direkt olmasa da dolaylı yoldan hasta eder.
Soğuk su benim karnımı ağrıtıyor ve ateşimi çıkartıyor.

Neyin semptomu peki hocam bilmediğimden diyorum. Aşırı soğuk su, ayran benim hemen boğazı acıtıp ateş yapar. Yazın mesela belki birçok kimse dolaptaki soğuk suya hiç ılık su katmadan içer ama ben dolaba koyulmamış suyla karıştırıp öyle içerim.
1 bardak su ile hipertermi verya hipotermi olamazsın. Sana öyle geliyordur. Ateş dediğimiz olay da 3 4 derecelik küçük oynamalar, cihazla ölçmeden çok anlaşılmaz. İmkanın varsa cihazla ölçüm yap değişim olmadıağını göreceksin.

1 bardak su ile hipertermi verya hipotermi olamazsın. Sana öyle geliyordur. Ateş dediğimiz olay da 3 4 derecelik küçük oynamalar, cihazla ölçmeden çok anlaşılmaz. İmkanın varsa cihazla ölçüm yap değişim olmadıağını göreceksin.
Hocam işte öğlen suyu içtim ya direk soğuk, hatta bir bardak bile değil yarım çeyrek bardak bile içsem ateşim çıkıyır akşama. Çoj hassasım. Ölçtüm zamanında zaten belli oluyor ateşimin çıktığı.

Hocam işte öğlen suyu içtim ya direk soğuk, hatta bir bardak bile değil yarım çeyrek bardak bile içsem ateşim çıkıyır akşama. Çoj hassasım. Ölçtüm zamanında zaten belli oluyor ateşimin çıktığı.
Ömrümde senin gibi hasta görmedim, fiziki muayene, detaylı anamnez, labratuvar sonuçları gerekiyor. Buradan bir şey söylemek zor.

Aynı etki etmez. KG/ISI. senin fizyoloji çalışman gerekiyor. Tıp fakültesi öğrencisi misin?

Tm lise öğrencisiyim kendi çapımda zamanla bioloji kimya kitapları PDF halinde ve bazı makaleleri okuyorum tıpa merakım olduğu söylenebilir.

S

Soğuk su benim karnımı ağrıtıyor ve ateşimi çıkartıyor.

Soğuk suyun aslında karın ağrısı yapması kişiye bağlı olarak alınan miktar göz önüne alınırsa olası yine miktar fazla ise kişiye bağlı olarak vücüt sıvıyı ısıtmak için daha hızlı bir metabolik performans sergiler bu da size "ateş" basmış gibi bir duygu yaşatabilir soğuk su içtikten sonra çıkan "ateş"in ne kadar sürdüğü ve ne kadar yükseldiğini takip etmenizi öneririm eğer kısa süreli ise sadece belirttiğim gibi kısa bir metabolik çalışma olabilir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı