Soğutma için bakır levhalar işe yarıyor mu?

odell

Kilopat
Makaleler
1
Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük bir katkısı olacağını düşünmüyorum fakat aliexpress de bakır çubuklar gördüm onları montajlamayı başarabilirsen etkisi olacaktır.

Büyük bir katkısı olacağını düşünmüyorum fakat aliexpress de bakır çubuklar gördüm onları montajlamayı başarabilirsen etkisi olacaktır.
Şunlardan mı bahsediyorsunuz?
heatsink.jpg

Kullandığın termal macun kalitesi fark yaratabilir.

Xigmatek PTI-G3606 kullandım. Elime bir şekilde CoolerMaster Mastergel Maker geçti sonra onu denedim arada çok bir fark göremedim.

Daha serin derken? Termal macunu değiştirmeden ve fan temizliği yapmadan önce bilgisayarınız fazla mı ısınıyordu?
Sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz daha iyi
yanıtlayabiliriz sorunuzu.

Daha serin derken? Termal macunu değiştirmeden ve fan temizliği yapmadan önce bilgisayarınız fazla mı ısınıyordu?
Sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz daha iyi
yanıtlayabiliriz sorunuzu.

Evet önceden ısınma sorunu vardı. Yaptıklarımdan sonra fan sesi neredeyse sıfırlandı, sıcaklıklar bariz derecede düştü ancak daha da düşük olabilir mi diye aklıma takıldı. Şuan CPU sıcaklığı, açılışta 45 derece civarı, Chrome ile kullanımda 40-55 derece arası dalgalanıyor. 60 dereceyi geçene kadar fan duyulmayacak şekilde çalışıyor. Boşta bırakırsam 37-38 derece görüyor minimum. Önceden 60-70 dereceleri görmek işten bile değildi. Fan daha çok ses yapıyordu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı