Dizüstü bilgisayarlar için şu bakır levhalar işe yarıyor mu? Fan temizliği yaptım ve termal macun yeniledim ancak bu şekilde daha serin çalışabilir mi? Ya da daha serin çalışması için yapılabilecek buna benzer basit eklentiler var mıdır?
Nanosunu dene. Ben de ikisini kullandım, şu an C.M.M Nano var ve belirgin fark oluyor.
35 TDPli işlemcide Xigmatek çok rahat iş görüyordu ama 45liğe geçince koyverdi.
Daha serin derken? Termal macunu değiştirmeden ve fan temizliği yapmadan önce bilgisayarınız fazla mı ısınıyordu?
Sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz daha iyi
yanıtlayabiliriz sorunuzu.
Daha serin derken? Termal macunu değiştirmeden ve fan temizliği yapmadan önce bilgisayarınız fazla mı ısınıyordu?
Sıcaklık değerlerinizi belirtirseniz daha iyi
yanıtlayabiliriz sorunuzu.
Evet önceden ısınma sorunu vardı. Yaptıklarımdan sonra fan sesi neredeyse sıfırlandı, sıcaklıklar bariz derecede düştü ancak daha da düşük olabilir mi diye aklıma takıldı. Şuan CPU sıcaklığı, açılışta 45 derece civarı, Chrome ile kullanımda 40-55 derece arası dalgalanıyor. 60 dereceyi geçene kadar fan duyulmayacak şekilde çalışıyor. Boşta bırakırsam 37-38 derece görüyor minimum. Önceden 60-70 dereceleri görmek işten bile değildi. Fan daha çok ses yapıyordu.