Soğutma montajını nerede yaptırabilirim?

7Lquid

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim.

Gün içinde (yaz tatili olduğu için) çok fazla PC başında duruyorum bir de kardeşim var benden küçük o da 2-3 saat PC başında duruyor. Akşama kadar PC açık oluyor haliyle, akşam da ablam işten geliyor 2 saat de o kalıyor PC başında. Bir de sistem o kadar iyi bir sistem değil. 2 sene önce aldık (ama sadece 1 tane oyun oynuyorum oda MC oyunu bilen bilir) yani PC sadece 6-7 saat kapalı duruyor ve inanılmaz sıcak oluyor. Ekran kartına dokunamıyorum bile ben de kasaya soğutma sistemi yaptırmaya karar verdim ama kendim yapamam bunu acaba yaptırabileceğim bir yer, adres var mıdır? Vatan Bilgisayara götürsem yaparlar mı acaba? Zaten PC'yi de oradan almıştım.

Neyse şimdiden teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkçemizi düzgün kullanın lütfen. Ekran kartı, işlemci modelini ve sıcaklık değerlerini bir program yardımıyla öğrenip buraya yazabilir misiniz?
Kasanın şu anki fan durumunu da belirtin ona göre önerilerde bulunalım.

Biliyorum yazma konusunda sıkıntılarım var affedin

Resimler:

Konuyu 60 kişi görmüş. 1 kişi bile mesaj atmamış. Arkadaşlar kimse mi bilmiyor. bunu nerede yaptıracağım ?

Ekran kartının derecesi yüksek değil aslında. İşlemcin çok ısınıyordur. Hava sirkülasyonu da iyi olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle içerdeki sıcak hava dışarı atılamıyor. Atılamayan sıcak hava işlemci veya ekran kartının soğumasını da zorlaştırıyordur. Kasayı göremediğimiz için ekstra fan yuvası olup olmadığını bilmiyoruz. Bence kasayı açıp öyle kullan. Daha serin olabilir, denemek lazım.

hocam iyi anlatmışsın ama ben bunu nasıl yapıcam uzay sistemi mi yapmam gerek bunu normalde yapan bir yer yokmu mu

Bu arada söylemeyi unuttum Bilgisayar yükte deilken 50° yükte ikende 72° dereceyi buluyor

Arkadaşlar sorunu buldum ben bu PC'yi neredeyse 2 yıldan beri kullanıyorum ama hiç termal macun deişikliği yapmadım bundan bir kaç saat önce bazı forumlarda okudum termal macun ne işe yarıyor diye ondan ısınıyormuş sizinde başınızı boşuna ağrıttım kusura bakmayın

Şimdi gidip ekran karı ve işlemcinin termal macunu'nu deiştiricem ardından birde şu fanı alıcam mis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…