Soğutma Sistemi Tavsiyesi

jcTGU

Hectopat
Daha fazla  
Yakın zamanda extreme pc toplayacağım. Bu sistemde anakart, işlemci ve ekran kartına su soğutma gerekiyor. Bu soğutma sistemini nasıl ayarlamalıyım. Kaç tane radyatör kullanmalıyım? Boyutu ne kadar olmalı?

Anakart: Asus Maximus VI Formula
EKran kartı: Asus Poseidon GTX 980

Buraya sisteminizin 1-2 fotoğrafını atabilir misiniz? (Malum Sıvı Soğutma parçalarını toplamak emek isten, ben bu emeği boşuna yapmak istemiyorum)
Ayrıca bütçenizi de belirtirseniz sevinirim.

Bütçe belirtirseniz sevinirim. Aşağı yukarı 360mm veya 420mm bir radyatör yeterli olacaktır. Soğutma sistemini pompa-rezervuar-radyatör-işlemci vs. bloğu olarak kuruluyor diye biliyorum. Anladığım kadarıyla zaten custom sıvı soğutma yapacaksınız, parçaları yurt dışından getireceksiniz. Bu da gümrük vergisi vs. derken 1200-1300 TL'yi gözden çıkartmanız gerekli. Fakat ben bu konuda pek bilgili değilim, daha bilgili arkadaşlara sormanız daha sağlıklı olacaktır.

Bütçe konusunda sıkıntı yok. Uzun süreli olması benim için yeterli.

Buraya sisteminizin 1-2 fotoğrafını atabilir misiniz? (Malum Sıvı Soğutma parçalarını toplamak emek isten, ben bu emeği boşuna yapmak istemiyorum)
Ayrıca bütçenizi de belirtirseniz sevinirim.
Daha sistemi toplamadım, bütçe konusuunda sıkıntı yok.
Genel itibari ile sistem
Anakart: Asus Maximus VI Formula
EKran kartı: Asus Poseidon GTX 980
KASA: . Zalman Z11 hf1 bu olacak.

Z11 Plus pekte sıvı soğutmaya elverişli değil, VGA boşluğu 29cm zaten ekran kartı o kısma zor sığıyor. (hatta 1 cm kalıyor.) Kablo saklamayı ne kadar iyi yaparsanız yapın yeterli alan kalmayacaktır. O fiyat aralığında aşağıdaki kasalardan birini önerebilirim. TT kasada PSU var ve 3.5 yuvalarını çıkartmanız gerekecektir.

www.vatanbilgisayar.com: MS800 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar
www.vatanbilgisayar.com: THERMALTAKE CORE V31 80PLUS BRONZE 650W PENCERELİ MidT ATX SİYAH KASA - Vatan Bilgisayar

Madem bütçe sıkıntınız yok, o halde önerim şöyle:
Kasa: Corsair 800D ya da 900D olacak şekikle.
1 adet 240'lık radyatör, daha büyüğü de seçilebilir.
1 adet 360'lık radyatör, daha büyüğü de seçilebilir.
Çhipset+ Kuzey köprüsü blokları.
1 adet işlemci bloğu.
Siz sistemi toparlayıp, iş soğutmaya geldiğinde çok daha detaylı önerilerimiz söz konusu olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…