Soğutuculu RAM vs Soğutucusuz RAM

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Farkları nelerdir? DDR4 RAM alacağım, çok büyük bir fark yaratır mı? Genel olarak fazla RAM kullanan oyunlar oynayacağım. Çünkü alacağım RAM 2400 MHz. Fakat benim RAM 2133 MHz.(Anakartım H110M PRO-VD)

Çok büyük bir fark yaratmaz fakat almışken soğutuculu almak iyi olacaktır. Fiyat farkı fazla ise soğutucusuz tercih edilebilir.

Çok büyük bir fark yaratmaz fakat almışken soğutuculu almak iyi olacaktır. Fiyat farkı fazla ise soğutucusuz tercih edilebilir.
20 TL kadar fark var.

20 TL verip soğutuculu almanız size bir şey kaybettirmez. Soğutuculu alın derim.
Soğutuculu alacağım fakat aklımda takılan bir nokta var. Soğutuculu olan 2400 MHz fakat benim RAM 2133 MHz sıkıntı çıkartır mı?

Soğutuculu alacağım fakat aklımda takılan bir nokta var. Soğutuculu olan 2400 MHz fakat benim RAM 2133 MHz sıkıntı çıkartır mı?
Eğer ek olarak bir tana daha RAM alacağım diyorsanız alacağınız RAM in elinizde ki RAM ile aynı frekans ve gecikme sürelerine sahip olması gerekir eğer sıfırdan alacaksanız ana kartınızın kaç MHz ye kadar desteklediğini bulup ona göre alın

Anakart 2133 MHz kadar destekliyor. Geliştirme yapacağım. Toplamda 4x2 8 GB RAM olacak. Değerler tamamen aynı sadece Frekans 2400 MHz.

Anakart 2133 MHz kadar destekliyor. Geliştirme yapacağım. Toplamda 4x2 8 GB RAM olacak. Değerler tamamen aynı sadece Frekans 2400 MHz.
MHz değerlerini BIOS tan ayarlayabilirsiniz fakat en yüksek performansı almak için aynı marka ve model RAM i almanızı öneririm

CL, voltaj gibi değerler aynı ise sıkıntı çıkartmaz 2133 MHz'de çalışır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…