Soğutucusuz RAM Isınır mı?

Makaleler
4
Merhaba arkadaşlar, sistemde kullanmak için soğutucusuz bir RAM aldım. Intel bir sistemde kullanacağım, o yüzden 3000 MHz olanı kenarda tutup bunu aldım.

Büyük ihtimalle ısınacağını düşünmüyorum, fakat size danışmak istedim. Fiyat olarak 155 TL'ye aldım.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (23).png
    105,5 KB · Görüntüleme: 127

Kullanacağın kasanın hava akışı iyi ise hiçbir şey olmaz, ama soğutuculu RAM'lere göre bir nebze ısınır.

Kasanızın içerisine doğru şekilde hava akımı (Giriş ve egzoz olmak üzere) sağlarsanız RAM ısısı ile alakalı problem yaşamazsınız.

Benim kullandığım Corsair Vengeance RGB PRO 3200 Mhz RAM'ler soğutucusu olduğu halde ağır oyunlarda 65-66 dereceleri görüyor. Normal kullanımda 45-55 arası. Kasa hava akışım iyi, ama hiç 70'i görmedi yani. Buradan yola çıkarsak 5-10 derece eklenir pek zararı olacağını sanmıyorum.

Ram in ısısını nasıl ölçtün ?

Her elektrik, enerji barındıran alet ısınır. "o ısınır mı bu ısınır mı? diye sormanıza gerek yok. RAM'ler bilgisayarda ki en dayanıklı parçalardır bir şey olmaz, korkmanıza gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…