Çözüldü Soğutucuyu CPU'ya zarar vermeden çıkarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TheVibe

Megapat
Yer
Boston, Massachusetts
Daha fazla  
Meslek
Walter Bishop'un Yanında Laboratuvar Asistanı
Dostlar Ryzen 5 2500 işlemcim var ve stok soğutucusunu kullanıyorum. Sistem daha yeni ilk çalıştırmamdan bu yana 1-1,5 ay gibi bir süre geçti ve termal macun değişimine ihtiyacı yok. Fakat ben daha kaliteli bir macunla değiştirmek istersem veya ileride macunu kuruyunca yenilemek istersem soğutucuyu nasıl çıkaracağım? İnternette hep işlemcinin soğutucuya yapışık bir şekilde çıktığı başarısız sökme girişimleri gördüm. Kiminin pinleri yamuluyor kimi daha şanslı bir şey olmuyor. Kısacası bunun en güvenilir ve başımı ağrıtmayacak yolu nedir?

Çözüm
Kimse yazmamış ama ben yazayım. Yaklaşık 10 dakika stres testine sok, işlemciyi iyice pişirdikten sonra hemen PC'yi kapatıp sökme işlemine geç. Stok soğutucu kullandığını varsayarsam eğer, vidaları söktükten sonra zaten kolaylıkla çıkacaktır. Sen yine de riske atma, sağ sol yap hafif, çok rahat çıktığını göreceksin.
Soğutucuyu çıkartırken bolca sağ sola hareket ettirerek çıkartmayı dene.

Direk çekmek yerine, saga sola hafif ve yavaş hareketler ile sökerseniz sorun olmaz. Pin yamulsa bile 0.5 Rotring kalemle düzeltebilirsin. Dedigimi yaparsanız bir sorun olmaz ama.

Kimse yazmamış ama ben yazayım. Yaklaşık 10 dakika stres testine sok, işlemciyi iyice pişirdikten sonra hemen PC'yi kapatıp sökme işlemine geç. Stok soğutucu kullandığını varsayarsam eğer, vidaları söktükten sonra zaten kolaylıkla çıkacaktır. Sen yine de riske atma, sağ sol yap hafif, çok rahat çıktığını göreceksin.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…