PrimeMusic
Kilopat
Daha fazla
Öyle olsa dahi iade etmemeleri nasıl bir çözüm peki? Müşteri olarak ürünü iade edemiyorum istesem de. Memnun olmadığım bir ürün niye bana kalıyor?Ghosting genel bir LCD monitör sorunudur. Teknolojinin doğasında vardır ve en pahalı ekranlarda bile olabilir. Bu herhangi bir arıza olarak görülmez.
En pahalı ekranlarda olabilen bir sorun, en ucuz ekran da tabii ki daha "normal" ve daha fazla olacaktır.
Yani yapacak bir şey yok.
Nasıl bir görsel istiyorsunuz? Ghosting testte baya baya hayalet casperlar dolaşıyor ekranda. Daha çok siyah zeminde mouse sağ-sol yapılınca anlaşılıyor direkt.Görseller eklerseniz daha iyi yorum yaparız hocam. İade etmekte ısrar ederseniz, tekrar başvurun yada birebir değişim isteyin.
Bu başka bir durum. Siz sonuçta kutuyu açtınız, ettiniz, mıncıkladınız. Ülkemizdeki direk satışdaki geri iade kanunları herşey gibi kontrolsuz. Dediğiniz de haklısınız ama bizim bunu direk söyleyen bir kanunumuz yok. Mahkemeye vereceksiniz, sonucu bekleyeceksiniz.Öyle olsa dahi iade etmemeleri nasıl bir çözüm peki? Müşteri olarak ürünü iade edemiyorum istesem de. Memnun olmadığım bir ürün niye bana kalıyor?
Nasıl bir görsel istiyorsunuz? Ghosting testte baya baya hayalet casperlar dolaşıyor ekranda. Daha çok siyah zeminde mouse sağ-sol yapılınca anlaşılıyor direkt.
Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet Şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.Bu başka bir durum. Siz sonuçta kutuyu açtınız, ettiniz, mıncıkladınız. Ülkemizdeki direk satışdaki geri iade kanunları herşey gibi kontrolsuz. Dediğiniz de haklısınız ama bizim bunu direk söyleyen bir kanunumuz yok. Mahkemeye vereceksiniz, sonucu bekleyeceksiniz.
Çok ucuz bir ürün almışsınız, ürün de dolayısıyla türünün en kötü özelliklerini göstermiş. Yani Şahin alıp neden Ferrari değil ben bunu beğenmedim diyorsunuz.
Haklı olduğunuzu düşünüyorsanız Müşteri Hakemine gideceksiniz. Başka bir seçenek yok.
Sevgili Prime,Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet Şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.
Hocam ucuz almayacaksın, araştırıp alacaksın diyorsun fakat onun öncesinde en pahalı cihazlarda bile olabilecek bir sorun olduğunu kendin söyledin. O zaman araştırıp en pahalısını da almayacağız? En pahalı olanda da ghosting sorunu olan bize denk geldiyse ve biz de "mıncıkladıysak" iade edemeyeceğiz o zaman. Nasıl bir çelişki bu hocam?Sevgili Prime,
Ben normalleştirmiyorum, şu anki kanunu söylüyorum. Ama bunun iki tarafı var. Bunu insanımız halen tartışıyor. Sen bir cihazı kullandın, beğenmedin geri verdin (Şahin örneğini yanlış devam ettirdiniz, araba gidiyor ama her motorlu taşıtın sahip olabileceği sorunlardan çoğunu gösteriyor mesela çok gürültülü, çatlaya patlaya gidiyor, ama gidiyor, yani bir "arıza" yok), geri verdiğin ürün paketlendi sonra başka kişiye satıldı, diğelim ki sen de başkasınınkini aldın, bir açtın zaten açılmış cihaz, şok olmaz mısın? Yaygara çıkarmaz mısın? Bunu bir de 20000, 50000 TL lik bir üründe düşün... o kadar para vermişsin sana birinin açtığı kullandığı cihaz gelmiş..
Şimdi bana hangisini istediğinizi söyleyin. Yine seçim size kalmış ama ben bunu istemem şahsen. Ben o kadar para verip açılmış mal gelme ihtimalini istemem. O zaman ucuz almayacaksınız, o zaman araştırıp alacaksınız. Aldım beğenmedim. Ne güzel.
Ben de bu şekilde düşünüyorum.
Ferrari örneği üstünden gideceksek hocam evet şahin aldım fakat araba yürümüyor, vites değiştirmiyor; kronik sorunlu. Bunu yaklaşık bir saat kullandım diye iade veremiyor muyum yani? Elektronikte iadeyi toptan kaldıralım hocam o zaman. Bunu normalleştirdiğiniz için böyle yasalar çıkabiliyor maalesef ki.
Hocam ucuz almayacaksın, araştırıp alacaksın diyorsun fakat onun öncesinde en pahalı cihazlarda bile olabilecek bir sorun olduğunu kendin söyledin. O zaman araştırıp en pahalısını da almayacağız? En pahalı olanda da ghosting sorunu olan bize denk geldiyse ve biz de "mıncıkladıysak" iade edemeyeceğiz o zaman. Nasıl bir çelişki bu hocam?
Ayrıca kanunu sabaha kadar tartışırız, orası farklı. Bunu tartışmak bir şey kazandırmayacaktır.